Türkiye bölgesel büyük güçtür, bunu hiç kimse göz ardı edemez. Hem stratejik, hem ekonomik ve savunma sanayideki gelişmeleri ile bölgenin barışını tahsisedecek güce sahiptir

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da barışçıl girişimleri göz ardı edilemez.

Avrupa Birliği'nin Türkiye olmadan Ukrayna zirvesi yapmasının bir manası yoktur . Gereken diplomatik kapasiteyi tek başına Türkiye ortaya koyuyor. Liderler zirvesinde muhakkak şekilde Türkiye'nin de Cumhurbaşkanı 'n olması gerekir.

Şunu dünya bilmeli ki,

Savaşın kazananı olmaz.

Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye'nin yürüttüğü müzakere performansının hemen herkes tarafından merak edildiğini, bununla ilgili bilgi almak, destek vermek için Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediklerini ifade edebiliriz. En sonunda Cumhurbaşkanımız, Rusya ve Ukrayna temsilcilerine hitap ederek bir konuşma yapması geniş bir yankı buldu.

Nihayetinde savaşı bitirecek olan diplomatik çabanın liderler düzeyine taşınmasıdır. Cumhurbaşkanımız her iki lidere de hazırlıklarımızın tam olduğunu, ev sahipliği yapabileceğimizi defalarca bildirdi.

Acıdır ki savaşın kazananı olmaz ve mağdurları ve kaybedeni olur. Gereksiz yere bir sürü insan evinden, yurdundan oldu karda-kışta kadın çoluk, çocuk mağdur edildi.

Aslında bizim sınır komşularımızla ilişkilerimizin sosyal, siyasal ve ekonomik savunma alanında çok daha iyi olmalı. Çünkü aynı bölgedeyiz ulusal çıkarlarımız önemlidir. Aynı gemide olmak gibi bir şey.

Bizim ekonomimiz için çok önemli bir denge unsuru oluşturmak şart.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi.

Yurtta Sulh Cihanda Sulh

Yani savaşın kazananı yok arkadaş, yaşasın barış.