Son verilere göre, Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 19 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Mart ayına göre toplam 3 milyon 411 bin 29 kişi olurken, muhalefet partilerinin sözcüleri Suriyeli sayısının 10 milyon olduğunu sürekli kamuoyuyla paylaşıyorlar.

İSTEDİKLERİ FİYATA KİRAYA VEREMİYORLARDI

Bursa’nın Çarşamba semtinde 10 yıl önce ev ve işyerlerini farklı sebepler nedeniyle istedikleri fiyata kiraya veremeyenler, Suriyelilerin şehre gelmesiyle birlikte sığınmacılara yüksek rakama dairelerini, ev ve dükkanlarını kiraya verdiler. Şimdi, küçük Şam ve Halep olarak anılan Çarşamba’da, yerli esnaf kendilerinden alışveriş yapmayan sığınmacılardan dolayı tek tek kepenk kapatmaya başlarken, bölgede 50 yıldır ikamet eden ve azınlığa düşenler ise, farklı semtlere taşınmaz  zorunda kalıyorlar.

MUHALEFET GÖNDERECEK Mİ?

Muhalefet, iktidara geldiği takdirde Türkiye’deki sığınmacıları belirli süre içerisinde ülkelerine göndereceğini açıklaması, Bursa, İstanbul, Adana, Kocaeli ve daha birçok kentlerde gettolaşan Suriyelileri bir kez daha gündeme getirdi. Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesiyle ilgili anketler yapılmaya başlandı.

Bu arada, Türkiye’de 0- 18 yaş arası Suriyeli genç sayısının 1,5 milyonu aştığı belirtiliyor.

LÜTFEN LİNGİ TIKLAYARAK ANKETE KATILIN: https://bit.ly/45oA3jt

Editör: Bilal Kayaaltı