Söz verilip te tutulmayan seçimden, seçime gündeme gelen, çalışan kesimin reylerini alabilmek için siyasi olarak ortaya atılıp bir türlü tutulmayan 3600 ek gösterge.

Devlet memurları ile emekli ikramiyeleri ve bunlara ait maaşların hesaplanmasında kullanılan bir uygulama olan 3600 ek gösterge; unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenmektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabilmektedir.

Toplu sözleşmelerde bir bahaneler bulunup ipe un sermeler, bin türlü katakulliler nedir ya! Verilecekse verilsin, kimin parasını kime vermiyoruz? Bu yüce aziz millet her sıkıştığınızda, elini taşın altına koymadı mı? Yardımsa yardım bağışla, bağış yapmadı mı?

Bizi yönetenler lütfen kendinizi biraz olsun çalışanın yerine koyun .Bu şartlarda, bu maaşlarla geçinmek çok zor, yerinde durmayan etiketler ,temel gıdada her gün zam yağmuru var. Elektrik şirketleri zaten soygun peşine soygun yapıyor. Dogalgaz hakeza, kiralar almış başını gidiyor.

Şehirler sorun yumağı.

Vatandaş öğrencisine kiralık ev bulamıyor. İçler acısı yiyecek ,giyecek barınacak yurt sorunu var, bu maaşlara bunlar nasıl olacak?

Kılıçdaroğlu, “iktidarımızda milli gelirden herkes payına düşeni adilce, hakça, paylaşımla alacak” dedi. Dolayısıyla herkesin umudu oldu.

3600 ek gösterge müjdesi son olarak 2021 yılının Mayıs ayında yeniden gündeme gelmişti ama nedense hep bir şekilde hükumet tarafından rafa kaldırılıyor.

3600 ek gösterge tablosuna bence biraz değişiklikle tüm emeklilerin intibak yasasıda çıkarılmalı. Emeklinin durumu içler acısı. 2500 TL ile sizler bir ay geçinin görelim beyler. Bizlerden geçmediğimiz köprünün, tünelin parasını alıyorsunuz. O zaman maaşlara zam yapmanız gerekiyor, ben sıradan bir vatandaşım, her gün sokaklarda, pazarlarda ,kahvelerde insanlarla sohbet ediyorum, kimse halinden memnun değil.