Yazılı ve dijital basından okuduğumda hiçte şaşırmadım. Bilgilenmek açısından bakanlığın metnini paylaştım.

Metin şöyle:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Kart (TRKart) Projesi'nde sistemin hem kartlı hem de dijital platformda kullanılabileceğini kaydetti. , Haziran 2022'de Konya'da ilk testlerin yapılacağını bildirdi.

Bir gazete haberine göre, Konya ve Trabzon'dan bazı vatandaşlar TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak toplu ulaşımda 'tek kart' uygulamasına geçilmesini talep etmiş.

İyi olur ama hiçbir kurum veya kuruluş, özellikle de, muhalefetteki belediyeler hak kaybına uğramayacak kazançları kuşa dönmeyecekse olabilir.

Ama bunun altından bir Çapanoğlu çıkacaksa vah ki, vah!

Elbette ister istemez, insanın aklına bu soru geliyor amaç İstanbul mu?

Çünkü İstanbulluların dediği gibi, İBB’nin ve diğer büyük şehirlerin hak kaybına uğrayacağını düşünüyor vatandaş.

Geçmişte söylenilen sözler akla geliveriyor,

Örneğin “topal Ördek"

TRKart Projesi’nde ülke genelinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek bir ulusal e-ödeme sisteminin geliştirilmesi ve mahsuplaşma merkezi kurulması için TRKart Projesi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildiriliyor.

Projeyle tüm kamu için ortak ödeme altyapısı kurulacağı ve sadece kartlı değil, dijital platformda da kullanıma geçileceği belirtilen, kamunun ihtiyaçlarını karşılayacak farklı çözüm ortaklıkları yapılabileceği değerlendiriliyor.

Bu projeyi devlet mi yürütecek yoksa söylenildiği gibi bir üstlenici firmaya mı olacak? Kanımca bu projeyi Türkiye Belediyeler Birliği yürütsün sonuçta yerel yönetimleri ilgilendiriyor. İletişim ve paylaşımı açısından.

Takdir okuyucunundur.