Dönemin Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başkanlığında startı verilen, ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ ile ilgili verilen sözlerin üzerinde üç yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, zirveyle ilgili ciddi adımların atılmaması, Bursa’nın turizm pastasında istediği payı alamamasına neden oluyor. İktidar partisi vekillerinin Uludağ’la ilgili çabalarının yetersizliği göze çarparken, her fırsatta kente daha fazla turist gelmesi için çaba sarf ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sözlerinin slogandan öteye geçmediğini gözler önüne seriyor. Birinci ve ikinci bölgedeki otel işletmecileri yaşananlar karşısında hayal kırıklığına uğramaya devam ediyor.

SEZON HALA 3 AY

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludağ’la ilgili tasarrufları ülke ekonomisine katkı saylayacak düzeyde olmasına rağmen, beyaz cennetle ilgili iktidarın Bursa’daki vekillerinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yeterli didinişi göstermemeleri, kent turizmi için büyük kayıp olarak görülüyor. Beyaz cenneti 12 ay turizme kazandırmak için 2018 yıl Ocak ayında ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ gerçekleştirilmiş ve kabinenin tecrübeli bakanlarından Veysel Eroğlu, verdiği sözlerle herkesi umutlandırmıştı. Aradan 3 yıla yakın zaman geçmesine rağmen, Uludağ’a tek bir çivi çakılmaması, yapılan tek işin kâğıt üzerinde Alan Başkanlığı çalışması olması, halen sezonun 3 ayla sınırlı kalması yüzünden hayal kırıklığı meydana getiriyor.

ULAŞIMI EN KOLAY TURİZM MERKEZİ

Bursa'daki yatırımcılar, Uludağ’la ilgili iktidar milletvekillerinin acil adımlar atması gerektiğini söylerlerken, 35 yıl önce Türk futbolunun tanınmış takımlarının zirvede yaz kampı yaptıklarını hatırlatarak, ‘Türkiye son 20 yılda, her alanda olduğu gibi turizmde de ciddi adımlar attı. Hatta 2018’in ocak ayında zirvede Dört Mevsim Uludağ Çalıştay’ı yapıldı. Ancak, dünyanın en kent içinde ulaşılabilir turizm merkezi Uludağ’da sezon hala 3 ay açık. Bursa’nın markası dediğimiz Bursaspor bile Afyon’a kamp yapmaya gidiyorsa herkesi şapkasını çıkarıp düşünmesi gerekiyor. Hele, kentte çok hizmetler yaptık diyerek slogan atan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha çok düşünsün. Kendisi de bir turizmci olan ve Uludağ’ı çok iyi tanıyan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bizim sesimizi duysun. Ve bir an önce Uludağ, yılın 12 ayı turistin geldiği merkeze dönüştürülsün’ diye konuştular.

AĞAOĞLU YATIRIMLAR YAPTI

Öte yandan Uludağ'da gerçekleştirmiş olduğu yatırımlardan sonra adından sıkça söz edilen işadamı Ali Ağaoğlu, zirveyle ilgili elini taşın altına koyacağını söylemesine rağmen, dönemin Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendisine gereksiz tavır almasından dolayı küstürülmüştü. Bu arada Ağaoğlu, zirveyle ilgili atılacak pratik adımlarla ilgili hazır olduğunu yakın çevresine aktarmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi