Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntı hepimizin malumu.

Gelirleri azalan firmaların en büyük beklentisi, hayali, giderlerin asgariye inmesi.

Bursa’mızda teknoloji odaklı yatırımlara yön veren ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetimi, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için stratejik bir görev üstlendiğini biliyoruz.

ULUTEK, dijitalleşen dünyaya ayak uydurma noktasında da çabalarını sürdürüyor. Teknoloji Sahnesi adı altında 2 haftada bir, ya bir ULUTEK firması yetkilisi ya da rol model bir iş insanını dijital ortamda üyelerle bir araya getirİyor.

Amaç, firmalarının birbirleri ile etkileşiminin artması ve iş dünyasının Teknopark firmalarını yakından tanıyabilmesi.

Aynı zamanda bünyesinde bulunan firmalara kira indirimi yaparak giderlerinin düşürmüş.

Türkiye’de yer alan diğer teknokentlerde bu süreçte kira bedellerinde yüzde 15’lik artışa gidilirken, Bursa’daki ULUTEK Teknopark Bölgesi’nde daha farklı bir yol izlendi.

Genel Müdür- Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz’ün didinişi ile bu oran yüzde 10 ile ortalamanın altına çekilmiş.

Hatırlanacağı gibi, daha önce de pandemi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren firmaların işletme bedellerinde 10 ay süre ile yüzde 50 oranında indirim yapılmıştı.

İkinci jest ise firmalara ilaç gibi geldi.

Karagöz Hoca, performans odaklı kira teşvikini de hayata geçirdiklerini söylemesi önemli.

Geçen yıl proje sayısı, patent sayısı, cirosu ve ihracatı yüksek olan 37 firmaya yüzde 30’a varan indirimler uyguladığını da ilave edelim.

***

Açıkça söylemek gerekirse, akademisyen kimliği ile öne çıkan bir isim olan İrfan Karagöz Hoca’nın, iş dünyasının feryadını duyması, dertlenmesi ve çözüm üretmesi çok önemli.

Hiç alışık değiliz böyle adımlara.

Zihinlere hep…

Profesörün dünyası farklıdır, ‘ticaret erbabı ne yer, ayın sonunu nasıl getirir’ sorusunu pek düşünmez, aklına getirmez diye gelir.

Prof. Dr. İrfan Karagöz ve ekibi, farklı pencereden bakınca, feryatları da duyma şansı yakalamışlar.

Yolların çatallandığı noktada, yol gösterici olmak hakikaten çok önemli.

Hele akademisyen kimliği olanların bu şekilde davranması, daha da memnuniyet verici.

.