Bursa Uludağ Üniversitesi Anatomi Laboratuvarı'nda Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hayati Aygün’ün başkanlığında gerçekleştirilen “Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu”na Almanya, Fransa, İsveç, Güney Kore, Irak, Hindistan, Bulgaristan, Mısır, Güney Afrika, Tunus, Endonezya, Yunanistan olmak üzere 20’den fazla ülkeden konuklar katıldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Gelişen teknikler ve teknoloji sayesinde, omurga cerrahisindeki operasyonların yüzde 90’ını endoskopik yöntemle kapalı cerrahi şeklinde yapabildiklerini ve sonuçların son derece etkili olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hayati Aygün, “Bu tekniğimizi ülkemizden ve 20’den fazla farklı ülkeden katılan cerrah meslektaşlarımıza öğretebilmek için bu kursu düzenledik. Bu kurs, katılımcı ülke sayısı açısından, içeriği açısından ve devamında düzenlenecek sempozyumla olan kombinasyonu açısından ülkemizde bir ilk olacak” dedi.

Tuvalette telefon kullananlar bir kere daha düşünün Tuvalette telefon kullananlar bir kere daha düşünün

TEKNİĞİ ÖĞRENECEKLER

İnsan kadavraları üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen kurs hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Hayati Aygün, “Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz kursta ameliyathane ortamı oluşturduk. Uzman hekimler kurs sayesinde direkt bir hastada uyguladıkları şekliyle tekniği öğrenecekler.  Eğitimcilerin her biri konusunda oldukça tecrübeli ve uzman konumunda bulunuyor. Ulusal ve uluslararası eğitimcilerden oluşan bu grup tarafından verilen eğitim katılımcılara oldukça faydalı oldu” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

Uludağ Üniversitesi Anatomi Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu’nun ardından Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu da 9-10 Şubat tarihlerinde Almira Otel’de gerçekleştirilecek.

Editör: Bilal Kayaaltı