Kahramanmaraş merkezli depremin ardından mağdur olan depremzedelere el uzatan gönüllüler, siyasi partiler ve STK’ların bölgedeki çalışmaları devam ederken, yardımlar Valilik kararıyla engelleniyor. Hatay'da depremin ilk gününden bu yana vatandaşların sığındığı çok sayıda siyasi partinin, derneğin yardımları organize ettiği, çadırların yerleştirildiği Sevgi Parkı zorla boşaltıldı.

“DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

Öte yandan, Malatya’da çadırda kalan vatandaşlara sıcak yemek ikramı yapan Saadet Partisi’nin aşevi, valilik tarafından kaldırılmak istendiği belirtildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından SP’den yapılan açıklamada "10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimizin, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması talimatı Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içerisinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz" denildi.

“AYMAZLIKTAN DERHAL VAZGEÇİN”

Sosyal medya hesabından hükümete seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz?

İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!"

GÖLCÜK’TE DE YAŞANMIŞTI

Malatya'da  yaşananlar akıllara, 28 Şubat sürecinin ardından Gölcük merkezli depremde vatandaşlara sıcak yemek dağıtan Fazilet Partisi ve Milli Gençlik Vakfı'nın aşevlerine dönemin bürokratlarının yaptığı engellemeleri getirdi.

Editör: Haber Merkezi