AK Parti Bursa teşkilatı yaklaşık 15 gündür Gökdere’de yapılacak miting için çalıştı. Akla gelebilecek her yere pankartlar asıldı, reklamlar verildi.

Cadde kenarlarındaki topraklar değiştirildi, çiçekler ekildi, çimler yenilendi. Seçimle, siyasetle ilgisi olmayanların üzerinde bile algı oluşturuldu. Cami dernekleri görevlerini yerine getirdi…

Toplu taşıma araçları yaşı ilerlemiş amcaları mitinge taşıdı. Yanı sıra, İnegöl’den, Harmancık’a kadar her ilçeden, köyden insanlar Bursa’yı ziyaret etme fırsatı buldu. Erdoğan’ı görmek için Balıkesir, Uşak, İstanbul, Bilecik, Eskişehir gibi çevre illerden gelenleri de ilave edelim.

Alınan güvenlik önlemleri her zaman oluğu gibi en üst düzeydeydi; vatandaşlar iki arama noktasından geçirildikten sonra alana girdi.

Kalem, çakmak, bozuk para, yanıcı özeliği olduğu gerekçesiyle parfümler bile arama noktalarında kaldı. Meslek büyüğüm, gazeteci Zafer Opsar, sırt çantasında parfüm olduğu için miting alanına alınmadı.

Buna rağmen, Sinan Ateş’in yakınları, “Sinan için adalet” pankart ve atkısı açtılar; polis anında müdahale ederek, atkı ve pankartlara el koydu.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere’ye her zaman olduğu gibi Heykel ve Setbaşı güzergahından geldi, kaldırımda bekleyenler otobüse karanfiller, güller attı.

Şu hususun altını çizeyim, 2018 seçimi öncesi burada yapılan miting hayal kırıklığıydı.

Dün toplanan kalabalıkta coşku vardı. Erdoğan, kendisine verilen ‘abartılan’ 120 bin kişilik bilgiyi anons etse de, Gökdere 50 bine yakın kişiyi ağırladı.

Düşündürücü olan,

Uzun meydanda, gençlerin azınlıkta olması. Yaşı 50 ve üzerinde olanlar ise çoğunluktaydı.

Anlatmaya gerek yok, kadınlar yine başroldeydi.

Önceden AK Parti mitinglerinde bireysel pankartlar olurdu. Gökdere’de ise Bay Kemal başlıklı, Ali Babacan’a da gönderme yapılan bir tane pankart dikkatimi çekti.

Cumhurbaşkanı, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan memnun olduğunu her hareketiyle, vücut diliyle belli etti.

Meydanda gezerken 50 kişiyle mini anket yaptım. Hakan Çavuşoğlu’nu, Atilla Ödünç’ü, Mustafa Esgin, Muhammet Müfit Aydın’ı, Zafer Işık, Osman Mesten, Ahmet Kılıç, Vildan Yılmaz Gürel, Emine Yavuz Gözgeç gibi isimleri  tanımamaları acı gerçeği ortaya koyuyor.  

Görünen o ki, AK Parti’yi ayakta tutan tek adam Erdoğan.

Sevgiyi, muhabbeti, gözyaşlarını Cumhurbaşkanı kürsüye çıktığında bir kez daha gördüm.

Bu arada, MHP Bursa teşkilatları da ortaklarına gereken desteği verdiklerine şahit oldum.

İktidar partisinin daha önceki mitinglerinde Bursa’nın vekilleri anons edilirdi, dün gerek duyulmadı.

Bu hareket, Bursa’nın ağabeyinin olmadığını gözler önüne sererken, akıllara bir kez daha Faruk Çelik’i getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü BTSO ödül törenine ayırdığı için Gökdere’de 26 dakika halka hitap etti.

Son 30 yılda taşıma mitingler Türkiye siyasetinin, partilerin vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekelim, Dün bu tabloyu bir kere daha gördük.

Bursa’daki yoğunluğun,

Sandığa yansımasının nasıl olacağını kestirmek zor.

Altılı masa hala adayını ilan etmediği için seçmende heyecan oluşmadığını da not edelim.

Bu arada, kürsüye AK Parti Bursa milletvekillerinin çıkmamasından ziyade, bakanların çıkarma yapması ve adı Sinan Ateş cinayetiyle sık sık anılan Süleyman Soylu’nun olmaması ilginçti.