Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ilçe ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Mustafakemalpaşa ilçesinde beraberinde İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ve yönetimiyle bir takım temaslarda bulunan Aydın, yumurta üreticilerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

‘VATANDAŞ 5 TL’LİK KIYMA ALIYOR’

Gıdaya gelen zamların vatandaşı perişan ettiğini söyleyen Aydın, şunları söyledi: “Üreticiler açısından bakarsak girdi maliyetleri çok yükseldi. Bu da vatandaşa zam olarak yansıdı. Şimdi kısa bir hesap yapalım. 4 kişilik bir aile günde 1 yumurta alsa yaklaşık 5 TL para veriyor. Bu da ayda 150 TL sadece yumurtaya verdiği para. Yani 4 kişilik bir aile yumurtaya elektrik, doğalgaz faturası öder gibi para ödüyor. Geçen hafta Karacabey’de 5 TL’lik kıyma isteyen bir vatandaşa şahit olduk. Bugünde Mustafakemalpaşa’da yumurtanın neredeyse altın gibi değerli olduğu bir sürece şahitlik ediyoruz” dedi.

“EVLERE ARTIK YUMURTA GİREMEYECEK”

Gezen tavuk, organik tavuk denilerek yumurtanın marketlerde tanesinin 1 buçuk liraya kadar çıktığını söyleyen Aydın, “En temel gıda maddelerinden biri, çocukların mutlaka her gün tüketmesi tavsiye edilen bir gıdadır yumurta. Ülkenin geldiği durum bu, peki ülkeyi yönetenler ne yapıyor? Üreticiye destek yok. Çok fazla kapanan yumurta üreticisi var. Bir esnafın dediği gibi; ‘40 yıl devlete vergi verdik, devlet bize 40 gün bakamadı.’ Hükümet bir an önce üreticiye teşvik vermeli, yumurtanın fiyatının ucuzlaması için gerekli adımları atmalıdır. Yoksa artık evlere yumurta dahi giremeyecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi