Türkiye yakın zamanda bir seçimden geçti. Seçim öncesi ikiye bölünen halkın her iki cenahında da hayal kırıklığı hâkim. Neden her iki kesim diye sorabilirsiniz. Önce bu ikiye ayrılan kesim kimler ve neden hayal kırıklığına uğradıklarına bakalım.

Birinci kesim Cumhur İttifakı ikinci kesim de 6’lı masanın oluşturduğu millet ittifakı…

Cumhur ittifakını destekleyen kesim seçim öncesi vaat edilen ekonominin düzeleceğine, Emekliye daha yaşanılır bir hayat sunulacağına, faizin arttırılmayacağına, enflasyonun tek haneye düşürüleceğine, ekonominin düzeleceğine, terör yuvası haline gelen ülkelerin NATO üyeliğine ret verileceğine ve daha sayamadığım pek çok vaatlere inanmıştı.

Seçim oldu birinci ve ikinci turuyla geride bırakıldı ve seçimin kazananı Cumhur ittifakı oldu. Kabine hızlıca kuruldu umutlar hala tazeydi ancak peş peşe yapılan vergi artışları, bir kereye mahsus ek motorlu taşıt vergisi peş peşe illerde ekmeğe yapılan zamlar, gıda fiyatlarındaki artış, vergisi alınan  ürünün vergiden daha düşük olması ve buna benzer pek çok kalemde yapılan zamlar ittifaka gönül bağlayanları derinden etkiledi.

Tabii ki bundan sonra yapılabilecek bir şey yok. Hayat pahalılığına alışılacak çünkü ülkede demokratik bir seçim oldu ve vatandaş tercihini yaptı. Bunun üzerine kimsenin ah vah etmeye hakkı yok. Hiç kimse ben emime istediğim ürünü alamıyorum diye feryat figan etme lüksü yok. İnsanın başına ne geldiyse kendi elinden gelmiştir.

Ben göçmenlerden rahatsızım onların yüzünden iki üniversite bitirmiş çocuğum işsiz, ucuza her işi yapıyorlar entegrasyonları mahallemize adapteleri sıkıntılı demeye hakkımız yok. Çünkü böyle olması için biz tercih yaptık. Cumhur İttifakına oy veren herkesin daha vicdanlı ve hakkaniyetli eleştiri yapmasını tavsiye ederim. Oy verdiğiniz ittifakı daha seçim üzerinden 2 ay geçmeden orada burada eleştirmeniz kendinize demokratik iradenize en büyük saygısızlıktır. Hükümete zaman tanıyın oyunuzu verdiğiniz ittifakın arkasında durun.

Gelelim ikinci cenaha yani Millet İttifakına…

Millet ittifakı göçmenlerle ilgili politikadan, ekonomiye ekonomiden, insan haklarına, emekli, emekçi, işçi memur, esnaf ve ülkenin her kesimi ile ilgili iktidara geldiklerinde vaatleri vardı. Bu vaatler  seçim kaybedildiğinde bu kesime oy verenleri derinden sarstı. En çok bu ittifakın kazanmadığına göçmenler sevindi.

Peki millet ittifakı seçmeni neden hayal kırıklığına uğradı?

 Millet ittifakı yani 6’lı masa toplumun her kesiminden oluşan bir yapıydı. Sağcısı solcusu  herkes bu masa etrafında toplanmıştı. Ekonomi, hayat pahalılığı, sosyal ve yapısal  alanlardaki bir çok problem ortadayken muhalefetin bu en kolay seçimi kazanmadığını gören bu cenahın destekleyicileri bir şok yaşadı. Çünkü bu seçim iktidarın en kötü dönemiydi buna rağmen kazanılmadı. Seçim sonucundan sonra millet ittifakına oy veren büyük bir kesim artık yoruldu, küstü, hayata küstü.

Bütün bunlar olunca seçim üzerinden geçen zamandan sonra 6’lı masanın lakaydi davranışı önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeyen küsen bir kesim oluşturdu. Bakıyorsunuz meydanlarda liderlerini methedenler mağlubiyetten sonra liderlerine kılıç çekti. Bunu gören halk bu zihniyetin koltuk sevdası olduğunu gördü. Seçim sürecinde müşahidi sandık görevlisi ile canla başla çalışan insanlar yalnız bırakıldı. Bu inşalar sandıklarda mücadele ederken meclisin nimetlerinden yararlanacak vekiller sahada bile değildi. Son söz bu muhalefet böyle devam ettikçe daha çok hayal kırıklığı yaşanacak .  Cumhur İttifakının zaferi ak süt gibi helaldir çünkü karşısındaki muhalefetin acizliği ve kendi içindeki tutarsızlığı bugünleri yaşamamıza neden olmuştur. O gün canla başla çalışan her birinin eli muhalefetin yakasındadır.