TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Olay, İstanbul’un  Güngören ilçesi  Gençosman Mahallesi Geçit Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkım çalışması yapılan boş bina çöktü. Bina yıkılmadan dakikalar önce çatırdama seslerini duyanlar sokaktaki vatandaşları duyarak uzaklaştırdı. Büyük bir gürültü ile arkaya doğru çöken bina nedeniyle 2 bina da büyük hasar aldı.

ÇATIRDAMA SESLERİ DUYULDU

Vatandaşlar panikle etrafa kaçarken, etrafı toz bulutu kapladı. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis iki sokağı araç ve yaya trafiğine kapatırken, itfaiye ekipleri ise arama kurtarma çalışmalarına başladı. Bina altında kimsenin kalıp kalmadığını öğrenmek için AFAD ve K-9 arama kurtarma köpeği ile inceleme yapıldı. Yapılan incelemede çöken binanın altında kalan kimsenin olmadığı öğrenildi.

Ekiplerin olay yerinde incelemesi sürürken inşaat firması hakkında cezai işlem uygulandı. Binaları hasar gören vatandaşlar, Cumhuriyet bayramını bize zehir ettiler, böyle yıkım olmaz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.  Öte yandan binanın çökme anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Editör: Bilal Kayaaltı