Yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'tür.

Evrensel olarak dünya 'ya bakıldığında tarihleri değiştiren liderler vardır, bir de asırlar boyu tarihlerin yazacağı liderler vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem tarihleri değiştiren, hem de tarihlerin onu yazacağı bir liderdir.

23 Nisan’ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz Atatürk bugünü tüm çocuklara armağan etmiştir ve bugün 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı adı ile kutlanmaktadır. 23 Nisan 1920'de onurlu bir halk, Mustafa Kemal'le yan yana, bağımsızlığa ve milli egemenliğe doğru o ilk adımı attı. Millet Meclisi açıldı. Ve bugün, coşkuyla, Türkiye'nin dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.

Çünkü dünya 'da ilk kez kadına ve çocuğa değer veren ,onlara özel bir gün armağan eden liderdir örneğin 1936'da daha Dünyada eşi benzeri olmayan bir kanunla kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren tek liderdir.

Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda kadının emeğini ve gücünü görmüş hissetmiştir .Anadolu toplumunda kadın her şeyden önde gelir kutsal bir ruha sahiptir ve yine Atatürk şöyle diyor, “Ey Türk gençliği diye başlayıp damarlarındaki Asil kanda mevcuttur.”

Ne mutlu Türküm diyene sözü ile biten gençliğe hitabesinde bugünün çocukları, gençleri geleceğimizin teminatı olduğunu bildigi için onlara 23 Nisan'ı armağan etmiştir. Bugünün çocukları yarının büyükleri ve geleceğin teminatıdır.

23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramınız kutlu olsun!