Dar gelirlilerin yanı sıra engelli vatandaşlara yönelik maddi destek ödemeleri aralıksız sürüyor. Bu sayede azda olsa ekonomik bütçeler rahatlatılmaya çalışılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayı için yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını belirtti.

Bakan Göktaş, ayrıca yaklaşık 1,45 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının da hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

HAK SAHİPLERİNİN HESAPLARINDA

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak, bağımsız bir şekilde yaşamalarını desteklemek için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında yer alıyoruz. Bu çerçevede Ekim ayı için ayrılan 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” şeklinde konuştu.

Hükümlüler BUTGEM’de meslek öğrenecek Hükümlüler BUTGEM’de meslek öğrenecek

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Editör: Bilal Kayaaltı