Daha iyi bir hayat kurabilmek için çok büyük rizikoları göze alan göçmenlerin hayatları, Ege Denizi’nin soğuk sularında son buluyor.

Edinilen bilgiye göre, 42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisinin yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına gitmek için bindikleri lastik bot Muğla'nın Datça açıklarında  su almaya başladı. Lastik bottan yapılan yardım çağrısını sonrası bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi. Bot içerisindeki 28 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Kurtarılan düzensiz göçmenlerden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 14 düzensiz göçmenin denize düştüğünün öğrenilmesi üzerine olay mahalline  helikopter ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi.

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 10 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarılırken, 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma faaliyetlerine bölgede kayıp düzensiz göçmen olma ihtimaline karşı bir Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Gemisi tarafından tedbiren devam edildiği açıklandı.

Editör: Bilal Kayaaltı