Aslında cadde ve sokaklardaki çöpleri toplamak, çimleri sulamak, çatlayan, patlayan asfaltları onarmak belediyelerin yapması gereken sıradan işler.

Bunun farkında olan,

“Biz sıradan işleri burada sıralayacak değiliz” mesajı veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, üç yıllık icraatını iftar davetinde anlattı.

Gerçekleşen basın buluşmasında,

20 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin, Nilüfer’e yatırım yapmadığını, yetmezmiş gibi gelirlerin budandığını söyledi.

Sanayi bölgelerinden yıllık 50 milyon, katı atık bedellerinden ise yıllık 45-50 milyon lira civarında kayıplarının olduğunu hatırlattı.

Hele Erdem’in şu sözleri dikkat çekiciydi:

“Daha önce de dile getirdim ama sesimizi duyan yok. Ben Nilüfer halkı adına bu ülkede, vicdanın siyasete üstün gelmesini diliyorum.”

Tabi budanan sadece gelirler değil, “emsal emsal” deyip, betonlaşan bir kent var şehrimizin batısında!

Yüksek katlı binalar, talan edilen yeşil alanlar ve kaçak inşaatlar.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Başkan Erdem’in tarım vurgusu da çok önemli.

Çünkü yakın gelecekte o ruhsuz betonların karın doyurmadığını anlayacağız, ne var ki…

İnşallah iş işten geçmiş olmaz!

Nilüfer sınırlarında çocukların, gençlerin, kadınlar organik tarımla iç içe olduğunu hatırlatan Erdem, topraktan fışkıran ürünlerin halkla buluştuğunu söyledi.

Erdem,

Nilüfer’e imza atmak, gönüllere heykelini diktirmek istiyorsa, tarıma daha çok önem vermesi gerekiyor. Domatesin, yeşilbiberin ağaçta yetiştiğini sanan çocukların oynadığı sitelerin bahçelerinde bile tarımı özendirmeli. Nilüfer, toprağa olan saygısı ve ortaya çıkan projeler sayesinde küçük Hollanda olarak anılabilir.

Nasıl ki Erdem, “kaçak yapıda ısrar edenlerin arazilerinin Hazine’ye geçmesi” çıkışı yapacak iradeyi gösterdiyse…

Nilüfer’in yavaş yavaş değil, hiç büyümemesi gerektiğinin babayiğitliğini de ortaya koymalı.

Bunun için Köy Enstitüleri’ni, hayal eden, hayalden ötesini yapan bir kadro ile tarım ve hayvancılıkta tersine göçü özendiren didiniş sergileyecek güce, kudrete sahip olmalı.

Böyle adımlar sayesinde Erdem, Türkiye’de örnek bir başkan, hatta Nobel ödülüne aday bir insan olabilir.

Çünkü tarım alanları yok oluyor, toprak yoksa yaşam yok.

Eğer iş işten geçmeden bazı şeylerin farkına varamazsak, bedenlerimizi koyacakları mezar bile bulamayacaklar…

NOSAB’taki Gastro Sanayi’de düzenlenen iftar programına CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, eski Belediye Başkan Faruk Baykal, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Kocakurt, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri katıldı.

Ama önceki Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın proğramda yoktu, gözler bu ikiliyi aradı.