Dün, ‘Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı kim uyuttu?’ başlıklı yazım bir hayli yankı uyandırdı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a, görevden aldığı 3 başkan yardımcısıyla ilgili cevaplaması için sorular yöneltmiştim.

Basından sorumlu başkan yardımcısı Ali Mollasalih’in koltuğunda kaldığı süre içinde kimlerle ilişki içinde olduğunu, yurt içi ve yurt dışı gezilerini ne amaçla yaptığını Yılmaz’ın da merak etmesi gerektiğini belirtmiştim.

Türkiye’nin gündemine oturan, Almanya’ya gidip, ortalıktan kaybolan, yani geri dönmeyen 43 kişiyle ilgili olarak Haber Türk’ten Sevilay Yılman’ın haklı olarak gündemde tuttuğu, gri pasaport mevzuunu da ele almıştım.

Mollasalih başta olmak üzere, Fatih Polat ve Servet Hacıoğlu’nun apoletlerinin sökülüp unvanlarına son verildikten ve belediyedeki itibarlarının alınmasıyla ilgili olarak Oktay Yılmaz’a, samimi olarak cevaplamasını istediğim sorular sormuştum.

Bu şahıslarla ilgili Yılmaz sessizliğini korurken, Yıldırım Belediyesi, yukarıda da işaret ettiğim gibi, geçen yıl Bingöl İli ve İlçeleri Tanıtma, Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BİNDER) organizasyonuyla Almanya’ya davet edilen 51’i dernek üyesi olmak üzere toplam 56 kişiyle ilgili belediyeye gönderilen teklifin ret edildiğinle ilgili kararı gönderdi.

Yıldırım Belediyesi Meclisi’ndeki toplantıda,

İş adamı Ali İhsan Topçular’ın kendilerine, 23.01.2020-30.01.2020 tarihleri arasında yurtdışı teknik temas ve incelemelerde bulunmak için Almanya’daki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar, STK’ların yaptığı çalışmaları yerinde görmek için bir teklif sunduğunu, ancak yapılan incelemenin ardından talebin oy birliği ile ret edildiğini, yani önerinin iade edildiği belirtiliyor.

Oktay Yılmaz bu işin üzerine gitmeli, ‘talebi geri çektik’ diyerek mevzuyu bir kenara itmemeli.

Çünkü ortada kocaman bir skandal, Belediyeyi kötü emellerine alet etmek isteyenler var.

Hatırlatmakta yarar var.

5 yıl önce yazmıştım, dernekler masasından aldığı bilgilere göre, Bursa’mızda 5 bine yakın dernek olduğu ifade edilmişti. Birçoğunun topluma, şehre, gençliğe zerre kadar faydası olmayan sözde dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili belediyeler, son gelişmeleri de göz önünde bulundurarak hassas ve dikkatli adım atmalılar.

Ne diyelim,

Nasıl ki Oktay Yılmaz, 3 başkan yardımcısına, kibarca hadi oradan dediği gibi, yüzüne gülüp arkasından iş çeviren münafık ve dalkavuklara karşı da dik duruş göstermesi gerekiyor.

***

ERCAN YAKUT VE TDK

Yazımda, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a, ‘AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ün de olduğu ve Ali Mollasalih’in de yer aldığı Kıbrıs gezisi neden tertip edildi hiç merak ettiniz mi?’ sorusunu yöneltmiştim.

TDK Genel Başkanı Ercan Yakut aradı, Kıbrıs gezisini kendisinin tertip ettiğini, görevine son verilen Ali Mollasalih’in de kendilerinin davetlisi olarak adaya gidenler arasında yer aldığını söyledi.

Yakut ayrıca, Kıbrıs’a muhalefet partilerini de davet ettiklerini, orada olmalarının sebebi ise kendi organizasyonları kapsamında konferans olduğunu söyledi.

Bitirirken, Bilge Kral, aziz ve pak komutan Aliya İzzetbegoviç’in şu sözünü de buraya bırakayım.

‘Şükürler olsun ki tarihe Allah hükmediyor.’