Bilecik’te İl Özel İdare, ihalesi yapılan 'Bilecik Hükümet Konağı' projesi için inşaatı yapacak yüklenici firma onlarca ağacı kesti, kentte infiale yol açan ağaç katliamının ardından açıklama yapıldı.

AYNI YERE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILACAĞI SÖYLENDİ

Açıklamada, "Bilecik İl Özel İdaresi Mülkiyetinde bulunan 1439 ada 2 parsel de 16 bin 496 metrekare proje alanına sahip 'Hükümet Konağı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi' projenin ana yoldaki giriş kısmındaki 40 metrelik çekme mesafesi içerisindeki kot farkından dolayı sadece dolgu altında ve yapıya denk gelen kısımdaki ağaçların kesilmesi plandı. Kurumlardan gerekli izinler alınarak Orman İşletme Şefliği tarafından yapılan incelemede ağaçların yaşı itibariyle taşınması mümkün olmayan, inşaat bina alanına ve dolgu alanına denk gelen bir kısım ağaçların kesilmesinde sakınca olmadığı belirtilerek kesim işlemi Orman İşletme Şefliğince gerçekleştirilmiştir. İnşaat alanı dışında kalan diğer ağaçların korunmasına ve zarar görmemesine özen gösterilmektedir. Aynı proje çerçevesinde peyzaj çalışmaları yapılacak olup, 211 adet ağaç dikilerek 3 boyutlu görsellerdeki gibi peyzaj çalışması tamamlanacaktır" denildi.

YAZIKLAR OLSUN

Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, "Devleti yönetenler halka çevre duyarlılığı yapıyorlar, Her yıl farklı alanlara törenle fidan dikiliyor. Bilecik'te hükümet konağı için yaşları 50 ile 100 arasında değişen ağaçlar sorumsuz bürokratlar tarafından kesiliyor, Yazıklar olsun böyle kafaya, zihniyete" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Editör: Haber Merkezi