Leva’nın TL karşısında aşırı değerlenmesi Bulgarların yüzünü güldürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle Bulgaristan'dan Türkiye’ye Kapıkule’den giriş yapan turistler, gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşıladı.

Edirne’ye gezmek ve alışveriş yapmak için gelen komşu ülke vatandaşları, kent merkezindeki çarşı, pazarda doyasıya alışveriş yaptı. Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam etmesini fırsat bilen Bulgar vatandaşları, esnafın da yüzünü güldürmeye devam ediyorlar.

“PARAMIZ KIYMETLİ, ÇOK MUTLUYUZ”

Edirne'ye her hafta alışverişe ve yemek yemeye geldiğini söyleyen Anatoli Angelov, “Türkiye bizim için alışveriş cenneti, Çünkü paramız değerli, Türk lirasının durumu ortada. Evimin mutfak ihtiyaçlarını Edirne’den karşılıyorum, giyim, zücaciye malzemelerini alıyorum. Alışverişin yorgunluğunu ciğer, kırmızı et yiyerek çıkarıyor. Paramızın kıymetli olması bizleri mutlu ediyor, huzur içinde Bulgaristan’a dönüyoruz” diye konuştu.

İLAÇ SATIN ALIYORLAR

Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen pazarcı esnafı Burak Karagüloğlu, pazarın yüzde 99’unun Bulgar turistlerden oluştuğunu ve işlerinin iyi olduğunu ifade etti. Eczaneden ilaç aldığını söyleyen Bulgaristan vatandaşlarından Fatme Mustafaova, çocuklar için elbise aldığını ve fiyatların biraz arttığına değindi.

Edirne’deki restoran ve lokantalar, neredeyse her akşam  Bulgar vatandaşlarının akınına uğruyor.

Oaralarının değerlenen Bulgarlar, her ay Bursa'ya tur düzenlemeye başladı. 

Editör: Haber Merkezi