İhsan Baksi/ Yalova 

Örnek hala Atik, 3 yaşındayken otizm teşhisi konulan Karaduman’ı annesinin terk ettiğini ve babasının ise rahatsızlığından dolayı bakamadığını, bu nedenle çocuğa sahip çıktığını belirterek, annelik doğurmakla olmuyor bakıp büyüten anne olabileceğini söyledi.

‘EMEKLİ MAAŞIMLA BAKTIM, HELAL OLSUN’

Eşini yıllar önce kaybeden Atik, yeğeninin yanı sıra 2 erkek çocuğuna yıllarca tek başına baktığını hatırlattı. Çocukları büyüyene kadar sıkıntılar çektiğini kaydeden Cemile Atik, “Çok zorluk çektim. Çünkü eşim başımda değildi. Ben ona kendi emekli maaşımla baktım. Parasında asla değilim helal olsun” diye konuştu.

‘BİR HAFTA YOĞUN BAKIMDA YATTI’

Yeğeninin hastalığının ağır geçtiğini anlatan vefakar hala, “İlk başlangıcı 3 yaşındayken başladı. Havale geçirdi. Git gide daha da geriledi hastalığı. O sırada Gizem’in annesi yanındaydı ama yine ben bakıyordum. Gizem’i hastaneye götürdüler annesi başında yoktu. Bırakıp gitmiş. Bir hafta yoğun bakımda yattı. Yine ben yanındaydım ben baktım. Kimseye muhtaç etmedim” ifadesini kullandı.

‘KİMSE ÇOCUKLARINI TERK ETMESİN’

Yeğenini çok sevdiğini ve Gizem’e sahip çıktığı için bir dernek tarafından yılın annesi seçildiğini de kaydeden Atik, “Ben kızıma aşığım onu çok seviyorum. Gizem sayesinde beni yılın annesi seçmişlerdi. Çok şaşırmıştım, mutlu olmuştum. Başıma taç takmışlardı. O gün sokaklarda o taçla gezmiştim. Kimse çocuklarını terk etmesin. Herkes çocuğuna düzgün baksın. Hep sevsinler çocukları. Bütün annelerin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi