İsmail Ersan'ın haberi

Kentimizi temsilen Subaşı beldemizden, Bulgaristan Cumhuriyeti Razgrad İli Kubrat Belediyesi. Romanya Köstence İli Castelu Belediyesi, Makedonya Cumhuriyeti Vasilevo Belediyesi, kardeş şehirlerden çocuklarımız ile 23 Nisan 2022 tarihinde bir araya geldiler. Çocuklara, Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğunu, TBMM’nin hangi şartlar altında açıldığını ve bu açılış gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişini anlatıldı. Kardeş şehirler arasında gerçekleştirilen bu programla, bu şehirler üzerinden ülkeler arasındaki benzerlikleri ön plana çıkarıp, önyargılar giderilmiş, dört ülke çocukları arasında yeni arkadaşlıklar kurulması sağlandı.

SAMİMİ BİRLİKTELİK

Kurulan arkadaşlıkların gelecekte yeni dostluklara ve işbirliklerine önayak olması amaçlanırken, programla, şehirler arasında iletişim ve etkileşimin artması; yaşanacak hareketliliğin söz konusu şehirlerdeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişime de etki etmesine de dikkat çekildi. Çocukların kendileri, aileleri, yaşadıkları bölge, eğitimleri, geçim kaynakları hakkında birbirlerine bilgi aktarıldı. Yapılan konuşmalarda, dil, gelenekler, tarih, inanç geleneklerinin ortak yönleri anlatıldı. Kardeş belediyeler ve etkinliklerin artarak devam edeceği belirtildi.

Buluşamaya şu isimler katıldı:

Subaşı Belediyesi meclis üyesi Zeki GÜRSU Bulgaristan Kubrat Nina Tsoneva,

Romanya Castelu / Köstel Köyü Metin Sehisleam, Makedonya Vasilevo'dan Mümin Ömeron , Romanya Castelu Prof. Mustafa Dihan.

Türkiye Yalova Subaşı: 1.Buğra GÜRBÜZ

2.Ateş Kenar

3.Sedef Kobak

4.Asu Aba

5.Tunahan Neşeli

6.Aybike Neşeli

7.Çınar Efe Kesman

Bugaristan Kubrat : 1.Enes Erhan Pehlivan

2.Baris Serhan Lutvi

3.Arda Sunay Ömer

4.Melda Isa Ahmedova

5. Gamze Mumun Hasan

Romanya Castelau : 1.Memet Geansuna

2.Osman Erdal

3.Mustafa Eda

4.Osman Elif

5.İrizea Melek

Kuzey Makedonya Vasileva : 1. Eda Ömerova

2.Neslin Ömerova

3. Kader Asanova

4. İlknur Zuberova

5. Mumine Mustafova

6. Ateş Zuvberov

Editör: Haber Merkezi