Bir süredir Marmara Denizi'ni adeta esareti altına alan deniz salyası, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde de ekiplerin çalışmasına rağmen gün geçtikçe artan müsilaj, denizden ekmeğini kazanan vatandaşların da kabusu oldu.

Bu soruna dikkat çekmek için bir araya gelen 6 arkadaş ise tekneyle açılarak küreklerle deniz salyası topladı. Çıkarılan müsilaj, teknenin içerisindeki ağzı açık olan tanka dolduruldu.

‘HERKES BR ŞEYLER YAPMALI’

Gemi acenteciliği yapan Enver Okan, "Ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Bu müsilaj olayı 2,3 aydır sürüyor. Rüzgarın etkisiyle bir Karamürsel tarafına bir Körfez tarafında dolanıp duruyor. Bugün de arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bu deniz salyasının teknelerimizin olduğu yerde biriktiğini fark ettik. Aramızdan, 'bu konuyla ilgili ne yapabiliriz?' diye konuştuk. Elimizde bulunan üstü açık tankımız var. Bunu tekneye alarak salyaları topluyoruz. Bizim yaptığımız aslında birer vatandaşlık görevi. Bu deniz hepimizin. Bununla ilgi bir adım atarak ekip arkadaşlarımızla çalışmaya başladık. Bunun temizliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İZAYDAŞ yolu ile yapıyor. İZAYDAŞ yetkilileri ile de konuşarak atığı almalarını talep edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi