Amacının yaşanan ekonomik sıkıntıyı hatırlatmak olduğunu söyleyen Dengiz, Bursa adliyesi önünde yaptığı açıklamada,  “Hiç kimseye bir hakaret içermeyen ve kamuya zarar vermeden yaptım bunu. Biz hukuktan yanayız bunlar bizi korkutamaz” dedi.  CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan ise görevini kötüye kullanan soruşturma savcısı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.


 

“BİZİ KORKUTAMAZLAR”

CHP Gençlik Kolları Üyesi İdil Dengiz Anayasa’dan kaynağını alan protesto hakkını kullandığını belirterek, “Hiç kimseye bir hakaret içermeyen ve hiç kimseye veya hiçbir şeye zarar vermeden yaptım bunu. Ama tabii geri dönüşü böyle olmadı. Başkanımın da söylediği gibi biz her zaman hukuktan yanayız. Bunlar bizi korkutamaz” diye konuştu. 
 

“GENÇLERİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR”

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Elif Nur Yamak ise gençler olarak bu ülkedeki bozuk adalet sistemine, kötü giden ekonomiye ve hayat pahalılığına itiraz ettiklerini işaret  ederek, “Yaşadığımız şeyin doğru olmadığını biliyoruz ve daha iyisini hak ettiğimizi biliyoruz. Bütün ülke için, bütün ülke gençleri olarak daha iyisini hak ettiğimizi biliyoruz. İdil arkadaşımız sadece ufak bir protestoda bulundu ve kimseye herhangi bir zarar vermedi. Kamu düzenini bozmadı kesinlikle. Biz arkadaşımızın her zaman yanındayız arkasındayız. Bu yapılan işlemlerle aslında gençlerin ses çıkarmaması, itiraz etmemesi isteniyor ama biz gençler olarak ses çıkartıyoruz, itiraz ediyoruz. Yaşadığımız hayatın bu olmamasını istiyoruz. Daha demokratik, daha adaletli, ekonomisi daha iyi, eğitimi daha güzel bir ülke hayal ediyoruz. Biz bugün bunun için buradayız. İdil arkadaşımızın yanındayız asla korkmuyoruz. Korkmayacağız” dedi.

BURSA EMNİYETİNE TEŞEKKÜR

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan'ın açıklaması şöyle: “Gece 10.30’da Polis marifetiyle gözaltına alınma aşamasıyla başlayan süreç nihayet bugün itibariyle sonlandı. Maalesef bu yapılan işin zulüm olduğu kamuoyuna sizlerin aracılığıyla beyan etmiştim. Adli kontrol dahi verilmeden Gençlik Kolu üyemiz, İdil kardeşimiz serbest bırakıldı. Yapılan iş daha önce de söylemiştim. Tamamen adliyenin siyasallaşmasıdır. Maalesef demokratik hakkını kullanan itiraz hakkını kullanan kitleler sindirilmek istenmektedir. Saat 03.00’daki ev aramasından sonra da söylediğim gibi, biz dimdik ayaktayız, asla korkmuyoruz, asla yılmıyoruz. Biraz önce soruşturma savcısı hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunun da takipçisi olacağım. Ayrıca Emniyet kuvvetleri son derece saygılı davrandı, mevzuatı hakkıyla uyguladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim şikâyetimiz adliyeyi siyasallaştıran soruşturma savcısı içindir” şeklinde açıklamada bulundu. 


 

Editör: Bilal Kayaaltı