Pazar günü yapılacak olan seçim için geri sayım sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meal Akşener, İYİP milletvekilleri ve Ankara adaylarıyla Ankara’da iftar programı düzenledi.

Buluşmada  konuşan Akşener, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çok ağır sözler söyledi.

“BİZ ONLARDAN AHLAK İSTEDİK”

 “2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası haberini aldığımda Saraçhane’ye koşan bir tek biz vardık. Ama heyhat, bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın, ne güzel diyor Ozan Arif. Ne insanlar tanıdım, hep hikaye çıktı. Kime dedi ağır bir şey, tarttım baktım, gram çıktı. Yanına koştuğumuz dünün mağdurları, bugünün zorbaları oldu. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü. Biz onlardan ahlak istedik, onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı. Dalına bastımız anda, takkeler düştü, keller göründü. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı.

Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon

“İFTİRALARINA, OPERASYONLARINA MÜCADELE EDECEĞİZ”

AK Parti’nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel’in deyimiyle emekleriyle var ettikleri Saraçhane medyasına da karşıyız. CHP’nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini de elbette eleştireceğiz. Nasıl ki AK Parti’nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP’nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz.”

Seçimlere bağımsız girme kararı aldıktan sonra Antalya ve İstanbul’daki belediye meclis üyelerimiz istifa ettirildiğini söyleyen Akşener, “pazarlıkların en çirkini Ankara’da oldu” diyerek, Yavaş’ı hedef aldı.

Akşener’in ifadeleri şöyle: “Pazarlıkların en çirkini oldu biliyor musunuz, burada, Ankara’da oldu. Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi. Biz bunları zaten biliyorduk. Bunu alenen televizyonda itiraf etmesine, bu pişkinliğe şaşırdım. Böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım. Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur.”

Editör: Bilal Kayaaltı