Otomobil satışında İBAN sahtekarlığı vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. 

İkinci el otomobil satışlarında yaşanan durgunluk dolandırıcıları harekete geçirdi. Yeni sahtekarlık yöntemi noterleri dikkatini çekerken çok sayıda vatandaş otomobil alım-satım işlemleri esnasında mağdur ediliyor. Hem otomobil almak isteyenleri hem de satmak isteyenleri hedefine alan yeni dolandırıcılık yöntemine ilişkin sektör temsilcileri uyarılarda bulundu. CNN Türk’te yer alan haberde önemli uyarılarda bulunuldu.

Dolandırıcılıkla ilgili konuşan araç satıcısı Sercan Oktay,  "Aracı alan kişiyle yani noter satışında devri üstüne alan kişiyle, parayı gönderen kişi farklı kişiler oluyor. Fakat bu işi her gün yapmadığı için vatandaşımız bunlara da dikkat etmiyor. Sonrasında aracın noter satışı tamamlandıktan sonra parayı gönderen kişi devreye giriyor. 'Aracın alımı için ben size bir para gönderdim fakat aracı bana vermediniz' diyerek vatandaştan şikayetçi oluyor."

IBAN’A UYARISI

Dolandırıcıların bir de satıcı olduğu bölümü anlatan Oktay, "Orada vatandaşa hiç alakası olmayan bir kişinin IBAN’ı verilip, o hesaba parayı bir şekilde alıyorlar. Muhatap parayı gönderen ile hesap sahibi oluyor. Dolandırıcı kişi ortadan yine kayboluyor." ifadelerini kullandı.

TARİHE DİKKAT

"Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler" "Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler"

Uzmanlar araç satışında bütün bilgilerin taraflar arasında kontrol edilmesi tavsiyesinde bulundu. Sercan Oktay, "Muhakkak hesaplarına gelen paranın açıklamasını kontrol etmeleri yani para geldi ama kimden geldi ve açıklamada ne yazıyor? Bazen hesabınıza bir para geliyor ve açıklamasına ‘şu tarihte ödenecek borç’ diye yazılıyor. Burada maalesef vatandaş mağdur ediliyor. Günü geldiğinde o parayı ödemek zorunda kalıyor" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı