Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2. toplantısını 18 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Toplantıda bir rakam üzerinde uzlaşılamadığı için gözler 3. toplantıya çevrilmişti.

Türkiye’de birçok kesimi ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor. İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Bu kapsamda, işçi ve işveren tarafının, görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı öğrenilirken, üçüncü toplantının ne zaman yapılacağı merak konusu.

ERDOĞAN RESMEN DUYURACAK

Asgari ücret zammı için 27 Aralık Çarşamba gününe dikkat çekildi.  Salı günü yapılan Kabine toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın  programları nedeniyle çarşamba günü yapılacağı konuşuluyor. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçecek olan Erdoğan'ı milyonların maaş zammını açıklaması bekleniyor.

Bu arada, asgari ücrete yapılacak olan artışın yüzde 50'nin altında olmayacağı kaydediliyor. 

Editör: Bilal Kayaaltı