Dün  oynanan Antalyaspor- Trabzonspor maçında  Kırmızı- Beyazlı ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç, büyük tepkiye neden olmuştu.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

 İsrail’li Jehezkel, attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara göstererek sevinmişti.

Yazıda İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih olan 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekmesi ve Davut yıldızının bulunması, tepki çekti.

Yaşananların ardından Antalyaspor Sagiv Jehezkel’i kadro dışı bıraktığını duyurmuştu.  Ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatmış, futbolcu gözaltına alınmıştı. Yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere İsrail’li oyuncu serbest bırakıldı.

İÇİŞİLERİ BAKANI DUYURDU

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilen Sagiv Jehezkel,  ülkesine gitmek üzere saat 17.15'te özel uçakla Antalya'dan ayrıldı.

Yaşananlarla ilgili olarak X hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır” şeklinde not yazdı.

Editör: Bilal Kayaaltı