Bir kaç ay öncesinde Bursa’da değerli gazeteci arkadaşlarım bilgi birikimlerimi halkımızla paylaşmamı istemişlerdi. Bende gazeteci arkadaşlara saygısızlık yapmış olurum, köşe yazmam doğru olmaz, herkesin haddini bilmesi gerekir diyerek teşekkür etmiştim.

Yayın hayatına yeni başlayan www.bavulhaber.com yöneticilere de bana köşe yazmamı teklif ettiklerinde kendilerine aynı doğrultuda cevap verdim. Ancak, yapılan ısrarlı rica karşısında zaman zaman  yerel gündem ile ilgili görüş ve önerilerimizi kaleme almaya karar verdim.

Buradan yola çıkarak.

Elbette Bursa ve yerel gündem ana konumuz olacak. Zira Bursa ulaşım, göç ve planlama başta olmak üzere bir çok konuda sıkıntılar yaşamaktadır.

Yerel yönetimlerin karşı karşıya kaldığı finans sorunu, borçların döndürülme kabiliyetinin ortaya konulmaması, bazı yatırımlarda en başında planlama ve proje konusunda yanlış yapılması mevcut sorunların çözümünde olumsuz etkenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sermaye ve siyasi baskının belediye meclislerinde hakim olması, alt ve üst belediyeler arasındaki iletişim eksikliği ve vesayet anlayışına son verilmediği takdirde uyumlu bir şehirleşmeden ve hizmetten söz etmek Bursa için mümkün olmayacaktır.

Merkezi idareye en yüksek katkıda bulunan, karşılığında hak ettiği yatırımları Ankara'dan alamayan şehrimizin diğer illere yapılan destek ve hizmetleri görünce öz eleştiri yapması kaçınılmazdır.

İktidar - muhalefet ayrımı yapmaksızın bütün vekillerimiz, yerel yönetim erkleri bu öz eleştirinin ilk muhatap unsurlarıdır.

Lobi eksikliğimiz ise ayrı ve çok önemli bir tartışma konusudur.

Bursa iradesini ortaya koymak zorundadır. Ya modern bir şehir olacağız ya da mega köy olarak büyümeye devam edeceğiz.

Karar bizim.

Vesselam…