Bursa'da sahte içkiden ölenlerle ilgili açılan davayla ilgili yeni gelişme yaşandı. 

Cumhuriyet Savcıesas hakkındaki mütalaasında Kamil Cihat İşcen'in Bülent D, Erhan S, Erol O, Mahmut A, Necip Ç. ve Şakir Ç'nin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle "taksirle ölüme neden olma" suçundan 15 yıla, Raif Aytaç Uzcan'ın ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Oktay Yüce ve Raif Aytaç Uzcan'ın diğer suçlardan ise beraatlerine karar verilmesini istedi. Şikayetlerinin devam ettiğini belirten maktullerin yakınları, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

“BERAATİMİ İSTİYORUM”

Savunmasını yapan Raif Aytaç Uzcan, sahte içkileri gizleme gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, "Hastanede Kamil Cihat İşcen bana 'Bunları senin evine götürelim' dedi. Çağrı ile benim eve götürmüştük. Hayatını kaybedenleri duyduktan sonra polislere kendim teslim ettim. Mahkemeden beraatimi talep ederim" dedi.

Suriye uyruklu mobilyacılardan, dolandırıcıya dayak Suriye uyruklu mobilyacılardan, dolandırıcıya dayak

“VERECEĞİNİZ CEZAYA RAZIYIM”

Sanık Kamil Cihat İşcen de beraat talebinde bulunarak, "Alkolün sadece kullanıcısıyım. Kardeşimi kaybettim. Benim bir tek Allah’ım var. Sizin vereceğiniz cezaya razıyım” dedi

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Editör: Bilal Kayaaltı