Bursa’nın ilk özel ağız ve diş sağlığı merkezi olan Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) anestezi uzmanı Dr. İsmet Yanık, geçtiğimiz günlerde özel bir diş kliniğinde tedavi gören bir çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan diş operasyonu hakkında bir açıklama yaptı.

HASTANIN SAĞLIK DURUMU ÖNEMLİ

Eyrice (ADSM) anestezi uzmanı Dr. İsmet Yanık açıklamasında, “Anestezi ile yapılacak diş tedavilerinin uygun donanıma haiz, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ve sürekli denetlenen anestezi kliniklerinde güvenli bir şekilde yapılması gerekir. Anestezi hekimi işlemden yeterli bir süre önce mutlaka hastayı görüp muayene etmeli ve gerekli gördüğü tetkikleri istemeli. Bu muayene ve tetkikler sonucu hastanın sağlık durumu uygun bulunursa anestezi işlemi gerçekleştirilir. Ameliyathanede uyutulan hastaya çocuk diş hekimi tarafından yapılan tedavinin bitiminde anestezi uzmanı doktor tarafından hasta uyandırılır ve ailesinin refakatinde tıbbi donanımlı gözlem odasına alınarak iyice uyanması beklenir. Çocuk veya engelli hasta tam olarak kendisine geldikten sonra çocuk diş hekimi ve anestezi uzmanı tarafından son muayeneleri yapılarak uygun bulunursa evine taburcu edilir” dedi.

Bursa'daki hastanede çalışan hemşire ölü bulundu! Bursa'daki hastanede çalışan hemşire ölü bulundu!

Anestezi uygulamalarının yönetmeliklere göre düzenlenmiş ortamlarda ve bilimsel kriterlere uygun bir şekilde yapıldığında herhangi bir problem teşkil etmediğini ifade eden anestezi uzmanı Dr. İsmet Yanık, ailelerin korkmadan ve endişe duymadan güvenli bir şekilde çocuklarının tedavilerini yaptırabileceklerini dile getirdi. 

"İŞLEMLER EKİP İŞİ"

Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi anestezi uzmanı Dr. İsmet Yanık bu işlemlerin bir ekip işi olduğunu, ekibin de pedodonti (çocuk diş hastalıkları) uzmanı, anestezi uzmanı, ağız ve diş sağlığı teknikeri, diş hekimi asistanı, anestezi teknisyeni ve ameliyathane personelinden oluşması gerektiğini söyledi.

Editör: Bilal Kayaaltı