Genel kurulun ardından Bursa’nın, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve sosyal – kültürel bağların güçlendirilmesi için özveriyle çalıştıklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, göreve başladıktan sonra,  Vali Yakup Canbolat ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere, Bursa protokolünün büyüklerine ve STK’lara ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Bursa için proje üreten adımlar attıklarını söyledi.

4 ANA HEDEF

BALKANTÜRKSİAD olarak büyük bir aile olduklarını kaydeden Tunakan, “Bursa’mız ve ülkemiz için, birlik ve beraberliğimizin devamı için üstlendiğimiz, biz Bursa için proje üreten bir topluluğuz.  Balkanlar ile Türkiye arasında köprü olma misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel kurulumuzda, BALKANTÜRKEVİ’mizi taşımak, üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak, Balkan ülkeleriyle olan ilişkileri geliştirerek ticari işbirliklerini güçlendirmek ve çalışma gruplarını işler hale getirmek üzerine 4 ana hedef belirlemiştik. Bu hedeflerin hepsini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

BALNET FARK KATACAK

Tunakan , Balkan ülkelerine  ekonomik  olarak değer katmaya devam ettiklerini belirterek,“Referansa dayalı network sistemi BALNET – 1 ve BALNET – 2 gruplarımızdan sonra, BALNET – 3 grubumuzu da kurduk ve faaliyetlerine başladı. Bu gruplarda üyelerimiz arasındaki ticari ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra, sosyal dayanışmanın da artmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, üyelerimize yönelik bilgilendirme seminerlerimize de devam ediyoruz. Üyelerimiz arasındaki iletişimi ve ticareti artırmak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz İş Geliştirme Toplantılarında 40 farklı sektörden 200’e yakın üyemizi bir araya getirdik. Gördüğünüz gibi, BALKANTÜRKSİAD üyelerine, şehrine, Balkanlara ve ülkesine değer katmak için var gücüyle çalışıyor."

ULUSLARARASI ZİYARETLER BAŞLIYOR

413 üyeyle yaz dönemini en aktif geçiren SİAD’lardan biri olduğunu vurgulayan Tunakan “BALKANTÜRKSİAD olarak Balkan ülkeleri merkezde olmak üzere birçok ülkede düzenli olarak Ekonomi Zirveleri gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimizde ziyaret ettiğimiz ülkelerin yöneticilerini, bürokratlarını ve işadamlarını üyelerimizle buluşturduk. 23 Nisan’ı Selanik’te kutladık. 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Avusturya ve Çekya’da yaptığımız 17. Ekonomik Zirvemizin yanı sıra, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelere de ziyaretler gerçekleştirerek ticari işbirlikleri sağlamaya çalıştık. 9 – 12 Ekim tarihleri arasında da 18. Ekonomi Zirvesi’ni Hırvatistan’da Zagreb’de yapacağız. Bu ziyarette BTSO ile sürdürdüğümüz BALKANTÜRK Ticaret Merkezi kurulmasını da tüm ayrıntılarıyla alacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi