Enflasyondaki artışla birlikte özellikle gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları sahtekarlığı arttırıyor. Ucuz bulduğu ürünün kalitesini sorgulamayanlar büyük vebale imza atarken, at ve eşek etini helal gıda diyerek satan firmaların sayısında endişe verici artışın ortaya çıktığı kaydediliyor.

Asgari ücret ve emekli maaşları eriyor Asgari ücret ve emekli maaşları eriyor

İFŞA YOK 

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinin artırıldığına yönelik açıklamalar yaparken, gıda denetimlerinde tespit edilen hileli gıda üreten firmaların ifşa edilmemesi ise şaşkınlık meydana getiriyor. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre özellikle son dönemde yapılan denetimlerde ürünlerde at ve eşek etine yönelik tespitlerin arttığına işaret edilirken, Konya’da bir peynir markasının ürününde ise antibiyotik tespit edilmesi gıdada yaşanan büyük tehlikeyi gözler önüne seriyor.

KASAP VE LOKANTALARA DİKKAT

Vatandaşları uyaran yetkililer, bilmedikleri, güvenmedikleri kasaplardan alışveriş yapılmamasını, lokantalarda yemek yenmemesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

Hatırlanacağı gibi, Adana'da at ve eşek kesen bir grup gözaltına alınmış, onlarca kasaba parçaladıkları etleri sattıkları ortaya çıkmıştı. 

Editör: Bilal Kayaaltı