ShowTürk kanalının ilgi ve merakla takip edilen yapımı Ekonomi Dünyası programına davet edilen projenin sahibi Faysal Ölçenoğlu'nun annesi Satiye Yavuz ve kızkardeşi Filiz Ölçenoğlu röportajda Free Energy Box ile ilgili tüm bilgileri ve proje hedeflerini detayları ile aktardı.

Oldukça ilgi ile izlenen röportajda Satiye Yavuz, 'Ülkemizin ve dünyamızın en acil ve en önemli ihtiyacı olan yeşil enerji santrali projeleri geliştiriyoruz. Bu konuda dünyada eşi benzeri olmayan yeni bir yöntemle ve sınırsız enerji ile çalışan 8 tane enerji santrali projesi var. Hepsinin ortak özelliği havayı, su kaynaklarını ve toprağı kirletmeyen %100 doğa dostu, yeşil enerji üreten projeler olmasıdır. Ülkemiz ve dünyamız için çok değerli olan bu projelerin bir an evvel hayata geçmesi için yurt içinde ve yurt dışında kamuoyu oluşturarak karar vericileri harekete geçirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

“ÇEVRE FELAKETLERİ SON BULACAK”

Yavuz, “Bu amaçla web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızla projemizin başta devletimize ve milletimize olmak üzere tüm dünya ülkelerine ekonomik, siyasi ve askeri kazanımlarını anlatmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu proje hayata geçtiğinde ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çevre felaketlerinin son bulacak olması da projemizin bir diğer özelliğidir” dedi.  

Uludağ Üniversitesi'nden otomotiv sektörüne akademik destek Uludağ Üniversitesi'nden otomotiv sektörüne akademik destek

EKONOMİK BAĞIMSIZLIK

Röportajın bir diğer konuğu olan Filiz Ölçenoğlu'nun, “Enerji sadece maddi bir karşılığı olan, alınıp satılan bir ticaret metası değildir. Enerjinin stratejik bir değeri ve önemi vardır. Free Energy Box projemiz hayata geçtiğinde ülkemiz enerji bağımsızlığına kavuşmuş olacak ve bunu ekonomik bağımsızlık, askeri bağımsızlık ve siyasi bağımsızlık takip edecek. Bizim en büyük hayalimiz ülkemizin her alanda tam bağımsız bir ülke olması ve dünyanın en güçlü ilk beş ekonomisinden biri olmasıdır” sözleri dikkat çekti.

Editör: Bilal Kayaaltı