Şımarık tavırlarıyla sosyal medyada ünlenen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, suç gelirlerini aklama iddiasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla yakalanan Alisya Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Şüpheliler, Gayrettepe'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in poliste yaklaşık dörder saat süren ifadelerinde kendilerine 20'den fazla soru yöneltildiği ve suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

 

 GELİRLERİNİ İNKAR ETTİ

İfadesi sırasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda hesabına 12 milyon lira geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Candan'ın bu paylaşımı şaka amaçlı yaptığını söylediği belirtildi.

YARGIÇ CANDAN KARDEŞLERİ TUTUKLANDI

"Suç örgütüne üye olma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul’da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve şüpheli Hacı İsrafil S., sevk edildikleri mahkeme  tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bahar ve Nihal Candan'ın, tutuklanmalarının ardından gözyaşlarını tutamadıkları belirtildi. 

Editör: Bilal Kayaaltı