İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız M. Tolga Akalın’ın Manisa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı ziyaretinde hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacılara verileceğine yönelik ifadelerine, Yılmaz'ın iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.  Arazilerle ilgili kamuoyu oluşturmak için İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu konuyu TBMM’ye taşıyarak,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Manisa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız M. Tolga Akalın’ı ağırladığı buluşmada, aralarında Bursa’nın da olduğu  5 kentteki hazine arazilerinin BM fonuyla Suriyelilere verileceğini ortaya atmıştı.  İddiaları yalanlayan İletişim Başkanlığı, Türkiye’de böyle bir projenin söz konusu olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı,  iddialarla ilgili şu  açıklamaları yaptı:

Türkiye'de, iddiadaki konuyla ilgili kurum ve kuruluşların herhangi birinde böyle bir proje söz konusu olmamıştır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden edililen bilgilere göre de kuruluşun ülkemizle ilgili bir projesi bulunmamaktadır. 

Bursa'da üniversiteliler tekme ve yumrukla birbirine girdi! Bursa'da üniversiteliler tekme ve yumrukla birbirine girdi!

Editör: Bilal Kayaaltı