Süper Kupa Finali ileri bir tarihe ertelendi. İki kulüpten  ortak açıklama yapıldı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te oynanacak olan Turkcell Süper Kupa Finali’nin iptal edilmesinin ardından TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’den ortak açıklama

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,

29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

Yaşanan krizle ilgili iki kulübün başkanlarına sosyal medyadan, "Suudi Arabistan'a zorla mı gidildi? Pankart ve Atatürk tişörtüyle ilgili daha önce bir protokol yapılmadı mı?" şeklinde sorular soruldu. 

Editör: Bilal Kayaaltı