Nilüfer ilçesine bağlı 29 Ekim, Özlüce, Ertuğrul ve Yüzüncü yıl mahallelerinden geçip, Nilüfer Çayı'na karışan Ayvalı Deresi; kirli görüntüsü, çevreye kötü kokular yaymasıyla birlikte etrafındaki çöpler nedeniyle bölgede yaşayanları isyan ettirdi. Kirliliğin arttığı derenin suyu, yeşil yosun tabakasıyla kaplanması, derenin dibinin bataklık olması can kayıplarının yaşanmasına sebep olacağı iddia ediliyor.

‘ACİL ÖNLEM ALINSIN’

Derenin yosun tutan görüntüsünün Bursa’ya yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni acil önlem almaya davet ettiler. Ayvalı Deresi’ndeki sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Nilüferliler, yosunla kaplı suyun yeşil halı görünümünde olmasının ölüme davetiye çıkardığını belirttiler. Yetkilileri göreve çağıran yurttaşlar, “ıslah çalışması acilen başlatılmalı. Bunu öncelikle can kayıplarının yaşanmaması için istiyoruz. Su gözükmüyor, sanki yeşil halı kaplanmış bir görüntü söz konusu. Bu da tehlikeyi beraberinde getiriyor. Çocuklar dere kenarında oyun oynuyorlar, dibi bataklık, üstü ise bubi tuzağı “diye konuştular.

BURSA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLUR

Öte yandan derenin kenarındaki otların bir süre önce temizlendiğini belirten vatandaşlar, Ayvalı’nın Bursa’nın cazibe merkezi olabilecek kapasitede bir alana sahip olduğunu kaydettiler. Eskişehir’in meşhur Porsuk Çayı’nı örnek gösterdiler. Ayvalı Deresi’nin Venedik gibi olabileceğini söylediler.

Bavulhaber.

Editör: Haber Merkezi