‘Bursa’da tarih ve yeşil yeniden ortaya çıkıyor’ sloganıyla atan Büyükşehir Belediyesi, Kızılay, İŞKUR ve Merkez bankası binalarının önündeki ağaçları sessiz sedasız kesti, birçoğunu budadı.

DAHA YEŞİL BURSA SLOGANI ATARAK AĞAÇLAR KESİLDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı ve törenle yıkımına başlanan bazı kamu binalarının önünde bulunan ağaçların kesildiğini gören Bursalılar şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin ortaya çıkarmak için başlatılan çalışmada ağaçların katledilmesine anlam veremeyen vatandaşlar, “Bursa’nın hafızasını yok ediyorlar. Kadim şehir adeta yağmalanıyor. ‘Bursa için canla başla’ diye diye her tarafımız mahvedildi. Daha çok yeşil sloganı atarak ağaçları katlediyorlar. Böyle sorumsuzluk olmaz. Bir yanda Cumhurbaşkanlığının başlattığı fidan kampanyası, diğer yanda, tarihi ortaya çıkaracağım diyerek asırlık ağaçlara gözyaşı döktüren Bursa Büyükşehir Belediyesi. Bir ağaç kolay yetişmiyor, yıkım yapılırken neden daha dikkatli çalışma yürütülmüyor” diyerek tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin diğer ağaçları da yıkım çalışması sırasında keseceğini öne sürdüler..

Editör: Haber Merkezi