Ağustos ayı başında açılan şehir hastanesine taşınan Muradiye Devlet Hastanesi’nin yenileme yapıldıktan sonra yeniden hizmete girmesinin mümkün olmadığı iddia edildi. Hastanesi’nin güçlendirme ve restorasyon çalışmasının 35 milyon liraya mal olacağı, bu paraya yeni bir hastane yapılabileceğinden dolayı 157 yıllık geçmişi bulunan Bursa Devlet Hastanesi’nin yenilenmesinin zora girdiği belirtirken, ödenek yetersizliğinden dolayı kentin ortasında yarım bırakılan Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin durumu örnek gösteriliyor. Kapısına kilit vurulan tarihi binayla ilgili şuana kadar ihale çalışmasının da yapılmadığı ifade ediliyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir yükün altına girmesinin mümkün olmadığı da kaydedilirken, boşaltılan Türkan Akyol ve Zübeyde Hanım Doğumevi Hastaneleri’nin durumunun ne  olacağı da belirsizliğini koruyor.

ALİ OSMAN SÖNMEZ HASTANESİ KÜFLENİYOR

Yapımına iki yıl önce başlanan, 450 milyon TL yatırımla çocuk, kadın doğum ve onkoloji alanında hizmet vermek üzere planlanan, inşaatının yüklenicisi firmanın iflas etmesi ve Sağlık Bakanlığı’ndan beklenen ödeneğin çıkmamasından dolayı Ali Osman Sönmez Hastanesi, kentin ortasında beton mezarlığına dönmüş olması, Muradiye Devlet Hastanesi’nin yenilenmesinin mümkün olmadığına işaret ediyor. Öte yandan, Bursalı iş adamı Celal Sönmez’in babasının ismini taşıyan hastanenin demirleri çürümeye, kumların üzerinde otların bitmeye başladı. Sağlık üssü olarak nitelendirilen, 100 dönümlük bir alana kurulu 950 yatak kapasiteyle açılacağı ön görülen hastane 2019 yılında açılması planlanıyordu.

Bu arada,  müteahiti ifla eden, inşaatı yarım kalan Ali Osman Sönmez Hastanesi'nde bir süre önce incelemlerde  CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, kamu zararına işaret etmiş, tekrar ihalesinin yapılmasının hayal olduğunu söylemişti.

Editör: Haber Merkezi