Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mahalle kültürüne dikkat çekmesine rağmen, Bursa’nın farklı bölgeleri betonlaştırılmaya, dikey mimariyle kuşatılmaya devam ediyor. Sultan Çelebi Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, yaklaşık 4 yıl önce restore edilerek özgün kimliğine kavuşturulup, ibadete açılmıştı.

İbadethanenin hemen yanında, kendi arsamız inadıyla hareket eden Bursa Ticaret Borsası, hizmet binası yapacağım gerekçesiyle Tayakadın caminin siluetini bozacak şekilde inşaat başlattı. Tarihi aksın önüne yapılacak hizmet binasının temel atma törenine de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun da katılması şaşkınlıkla karşılandı.

ÖZER MATLI’YA YAKIŞMADI

Yaşanan inşaat skandalına tepki gösteren çevre sakinleri, “Tayakadın cami huzurun adresi, Bursa’nın kimliğiydi. Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, “caminin önündeki arsa bizim, istediğimizi yaparız” diyerek hizmet binası inşaatını başlattı.

Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yatay mimari ve mahalle kültürü uyarıları yapmasına rağmen, hizmet binasının temel atma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katılıyor. Hakikaten şaşkınlık geçiriyoruz. Bu aks, az da olsa Bursa’mızın mahalle kültürünü yansıtıyordu. Hatta Osmangazi Belediyesi tarafından daha önce restore edilen sivil mimari örneği binaları ile de mini bir mahalle oluşmuştu ama şimdi camimizin önünün kapatılmasına bir anlam veremiyoruz. Bursa’mıza yazık ediliyor, kimse sorumlulara sen ne yapıyorsun diyerek hesap sormuyor. Özer Matlı ne yapmak istiyor” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi