Bursa genelinde faaliyet gösteren binlerce restoran, cafe, kıraathane, düğün salonu ve lokantalarda çalışanlar, evlerine aş götürmemenin sancısını yaşıyor. Muhtemel bir kesinti sebebiyle elektrik faturalarını eş, dost ve akrabalardan bulunan borç paralarla yatırmak zorunda kalan işsizlerin su ve doğalgaz faturaları ise birikti. Bursa’daki sektör çalışanlarının yeterince destek görmediğini belirten işsizler, şehir dinamiklerinden sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyor.

‘EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM’

Sağlıkla aş arasında kaldıklarını belirten hizmet sektörü çalışanları, “Aylardır eve ekmek götürememenin acısını yaşıyoruz. Bu zor günlerde yanında görmek istediğiniz insanlar da ‘acaba bir şey ister mi?’ diyerek çalışıyor. Sağlık olduğu için bir şey de diyemiyoruz ama hükümetin ya da yerelde şehir yöneticilerinin çeşitli projelerle sektör çalışanlarına destek olmaları gerekiyor. Bizleri yönetenlerin, her akşam eve gittiğimizde çocuklarımızın ‘Baba, yine mi iş bulamadın?’ demenin ne olduğunu anlaması lazım” diye konuştu.

BORÇLAR BİRİKTİ

Öte yandan işletme sahipleri de 1 Mart Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak müjdeli haberi beklediklerini dile getiriyor. İşletmeciler, “İşletmeciler; kapanan ve faaliyetleri kısıtlanan işletmelerimizde ilk pandemi döneminde aldığımız faizli kredilerin ödenmesi bekleniyor. İşletmelerimize ait kira sorumluluklarımız devam ediyor özel mülkiyetlere ait olanlar bir yana kapalı kaldığımız dönemler için mülkiyetleri kamuya, vakıflara veya belediyelere ait işletmelerde kiraya ait borç stoklarımız birikiyor. AVM’de faaliyet gösteren meslektaşlarımız bir nebze şanslı, ancak şahıslara kira ödeyenler çok zor durumda” diye dert yanıyor.

Editör: Haber Merkezi