Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Kiremitçi Mahallesi’nde muhtarlık ofisinin önünde bulunan ve yerinden sökülen 2 aydınlatma direğinin çıplak elektrik kabloları, Büyükşehir Belediyesi’ne durumu mesajla bildiren mahalle sakini Kemal Yılmaz sayesinde faciaya davetiye çıkarmadan önlendi. Muhtar Kenan Solak’ı sorumsuzluğundan dolayı eleştiren Yılmaz, meydanda her gün oyun oynayan çocukların şans eseri elektrik akımının olduğu kablolara ellemelerini şans olarak değerlendirdi.

‘ÇOCUKLARI ALLAH KORUDU’

Yaşadıklarına hala bir anlam vermeyen mahalle sakini Kemal Yılmaz, muhtar Kenan Solak’a tepki göstererek, “ Hakikaten kıl alacak gibi değil. Muhtarlık binasının karşısında, çocukların top oynadığı, bisikletlerle gezdiği parkta aydınlatma direkleri yerinden sökülmüş. Lambalara enerji veren kablolar ortalığa saçışmış ve muhtar Kenan Solak, bu rezilliği gördüğü halde yetkilileri bilgilendirmiyor. Allah korusun kablolara ben baktım akım vardı.

Burada oyun oynayan çocuklar, kablolara yanlışlıkla ellediklerinde elektrik çarpsaydı bu skandalın hesabını Yıldırım’ın Güllük mahallesinde ikamet eden, Osmangazi ilçesi Kiremitçi mahallesinde muhtarlık yapan Kenan Solak verebilecek miydi? İnanın çocukları Allah korumuş, yiyecek lokmaları varmış. Muhtarın görevi, mahallesindeki yaşanan sorunları kurum ve kuruluşlara bildirmektir, aynı zamanda liyakatli davranmaktır. Bu arkadaş konuşmaktan, iş yapmaya vakit bulamıyor. Kapısının önünü süpürmekten aciz. Ben buradan geçerken fark ettim, Büyükşehir Belediyesi’ne mesaj yazdım ve bir gün sonra gelip gereğini yaptılar’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi