Çin’de ortaya çıkan, Avrupa’nın ardından Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs, yüzlerce sektörü zor durumda bıraktı; işten çıkarmaların yanı sıra, küçük, orta ve büyük çaplı işletmelerin kontak kapatmasına neden oldu. Yaklaşık 80 günlük kısıtlama sürecinde bile müşterilerine farklı hizmet sunarak istihdamın artmasını, üretimin katlanmasını sağlayan Gözde Teknik servisi, Saruhan Şirketler Grubu’nun destekleriyle Bursa’da vatandaşların ayağına hizmet götürdü. Aynı zamanda kurum ve kuruluşları mağdur etmeyen adımlarla takdir topladıklarını brlirtrn servisin sahibi Gökhan Pelener (42), işini severek yaptığını, 31 yıldır Fakir ve Nilco markalarının Bursa’nın dört bir yanına ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gözde Teknik Servis sahibi Gökhan Pelener.

FIRINDAN EKMEK, MARKETTEN PEYNİR

Gökhan Pelener, virüs sürecini fırsata çevirdiklerini; satış, bakım ve tamir yaptıkları ev aletlerinin daha fazla kullanılmasıyla işlerinde ciddi artışlar yaşandığını belirtti. Müşterilerinin evlerine mazeret üretmeden hizmet getirerek, farkındalık oluşturduklarını da ifade eden Pelener, ‘fırında ekmek alabilir misin diyen, marketten peynir ihtiyacımız var, yardımcı olur musunuz’ ricasında bulunan müşterilerimize, kadim medeniyetimizin kodlarını devreye sokarak hizmette sınır olmadığını gösterdiklerini kaydetti. Ayrıca, yaşanan ekonomik sıkıntıyı bahane ederek işçi çıkarmadığını belirtirken, “Pandemi bana fırsatlar sundu. Çok iyi değerlendirdim. Ahilik geleneğini ön plana çıkararak, elemanlarıma sahip çıktım. Onları virüsü bahane ederek işten çıkarmak şöyle dursun, işçi takviyeleri yaptım. Mesailer yaptık, böylelikle ekip arkadaşlarımı maddi açıdan ödüllendirerek, çalışma azimlerinin artmasına katkı sağladık’ diye ifadeler kullandı.

‘MÜŞTERİLERİMİZLE DOST OLDUK’

Fakir ve Nilco markalarının Türkiye’deki yatırımcısı Saruhan Şirketler Grubu’nun Bursa’daki temsilcisi Gözde Teknik servisin sahibi Gökhan Pelener, pandemi döneminde işlerindeki artışı şöyle anlattı: “İnsanlar virüs korkusundan dışarı çıkmadı. Kapalıçarşı dahil olmak üzere, alışveriş merkezleri, ticarethaneler müşterisiz kaldı, kepenklerini kapamak zorunda kaldılar. Vatandaşların evde kalmalarından dolayı mikser, el robotu, fritöz, süpürge, ütü gibi araç gereçler daha fazla kullanıldığı için işlerimizde inanılmaz bir artış oldu, cirolarımız katlandı. Koronayı insani anlamda fırsata çevirerek, müşterilerimizin ayağına kadar hizmet götürdük, 65 yaş üzeri yurttaşlarımız bizleri akşam 22’de, sabah 8’de de aradı; ekmek makinasının bozulduğunu, elektrik süpürgesinin arızalandığını söyledi. Biz bugünler için varız şuuruyla hareket ederek adım attık.

Velinimetlerimizin yüzlerini güldürdük, kusursuz memnuniyet sağladık. Yaşlı Hatice teyzeye de hizmet verdik, yeni evli çiftin bozulan mutfak robotunu tamir ederek, pasta yapma sevincine ortak olduk. Böylelikle istihdam arttı, mesai yaparak, ekip ruhuyla çalıştık. Dolayısıyla virüs korkusunu sevince döndürdük. Kalıcı dostlar kazandık” diye ifadeler kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA POZİTİF AYRIMCILIK

Bursa’da Şehir Hastanesine çamaşırhane kimyasalları ve ekipmanları tedariği konusunda hassas davrandıklarını hatırlatan Gökhan Pelener, “Kısıtlamanın olduğu günlerde sağlık çalışanlarımızın daha iyi ve hızlı hizmet verdiklerini düşünerek, bizden istenilen malzemeleri mesai kavramını ortadan kaldırarak kendilerine ulaştırdık. Şehir Hastanesi’ne Saruhan Şirketler Grubu öncülüğünde çamaşırhane kimyasalları ve ekipman desteğinde 7/24 pozitif ayrımcılık yaparak hizmeti sağladık. Bu ülkenin başındaki belanın bir an önce def edilmesi için ivedi bir şekilde hareket ettik. Ekiplerimiz ürünleri hastaneye ulaştırdıklarında, hijyene, sosyal mesafeye aşırı dikkat ettiler” dedi.

Editör: Haber Merkezi