Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times’a açıklamalarda bulunurken, Türkiye ekonomisine dair yorumlarda bulundu. Şimşek, yeni ekonomi politikaları için doğru yolda olduklarını ama biraz sabırlı olunması gerektiğini hatırlattı. 

“GEÇİŞ SÜRECİ YAŞANIYOR”

Bu sürecin oldukça zorlu olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, “Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, hala zorlu bir süreçteyiz” açıklamasında bulundu. 2024 yılının ortalarına kadar enflasyonun “geçiş sürecinde” bulunacağını söyleyen Şimşek, miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu da ifade etti.

Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar

“İŞİMİZ KOLAYLAŞACAK”

Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” dedi. Şirketlerin ve bankaların dış kaynak erişimlerine de değinen Şimşek “Biz ilerleme kaydettikçe şirketlerin ve bankaların uluslararası sermaye piyasalarına erişimleri iyileşecek, bu kritik bir konu. Bu noktadan sonra işimiz daha çok kolaylaşacak” değerlendirmesini yaptı.
 

Editör: Bilal Kayaaltı