Asgari ücret ve düşük emekli maaşıyla geçinemediği için ek iş yapan vatandaşlar, ayın sonunu getirebilmek için büyük çaba harcarken, algı oluşturabilmek için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin sayısı da hızla artıyor. İzlenme ve okuma oranları düşük olan havuz medyasında ve tüteahhitlere açtırılan internet sitelerinde çalışan sözde gazeteciler, yüksek maaşlar alıyorak, haksız kazanca imza atıyorlar.  

Sayıştay, 2018 yılında Doğan Medya Grubu'nu satın almak için kamu bankalarından kredi kullanan Demirören Holding’in, 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla ne kadar borcu olduğunun bilgisini verdi.

 DEMİRÖREN'E KOLAYLIK SAĞLANACAK

Demirören Grubu son olarak Mayıs 2023’te 90 milyon dolarlık taksit ödemesi yapmıştı. Sayıştay tarafından hazırlanan ve TBMM KİT Komisyonu’na gönderilen Kasım 2023 tarihli Ziraat Bankası raporunda, bünyesinde Hürriyet, CNN Türk, Kanal D gibi medya kuruluşlarını barındıran Demirören Grubu’nun kredi borçlarına değinildi. Grup ile bu yıl yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalandığı da hatırlatıldı. Sözcü'nün haberine göre; Sayıştay, holdingin Ziraat Bankası'na 895 milyon 635 bin dolar ana para, 25 milyon 276 bin 812 dolar da faiz borcu olduğunu bildirdi. Raporda, grubun ana para ve borçlarına değinilip tahsili ve tasfiyesi için takipte bulunulması istendi. Demirören Grubu ise 5 Mayıs 2023’te yaptığı açıklamada, “Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1.3 milyar dolar ödenmiş, Ziraat Bankası’na olan yeniden yapılandırma kapsamındaki borcun da, 90 milyon dolarlık taksiti daha ödenmiştir” açıklaması yapmıştı.

Editör: Bilal Kayaaltı