Yurtdışına kaçarken yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturma, Ankara Emniyeti’nde acayip ilişkileri ortaya çıkardı.  Kaplan soruşturması nedeniyle Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’e yakın üç üst düzey polis müdürünün açığa alınmasının arkasında şok iddialar soruşturuluyor.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın inceleme başlattığına yönelik sosyal medya hesabından bir çıkış yapan  AK Partili Şamil Tayyar, “Ankara Emniyeti’ndeki son gelişmeler hayli ürkütücü” ifadelerini kullandı.

Aracınızı sakın ucuza kaptırmayın! İkinci elde... Aracınızı sakın ucuza kaptırmayın! İkinci elde...

Hükümete yönelik liyakat eleştirilerini sürdüren Tayyar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli, İçişleri Bakanlığı’nın da idari soruşturma açtığını belirterek, “Ayrıca MİT de devrede. Siyasi operasyon iddialarını çok yönlü soruşturuyor” bilgisini verdi.

GİZLİ TANIK

Ankara Emniyeti’ndeki üç müdürün görevden alınmasıyla ilgili  Tayyar, “Örgüt lideri Kaplan, teknik takibe alındıktan 10 gün sonra dinlendiğini öğreniyor. Berlin’e kaçmak için Esenboğa’ya giderken yakalanıyor. Kaplan sorgusunda görevlileri ‘ben yanarsam herkesi yakarım’ diye tehdit ediyor. Örgütün üst düzey 3 yöneticisinden biri olan Serdar Sertçelik gizli tanık yapılarak koruma altına alınıyor. Yurtdışına çıkış yasağı olduğu halde kaçıyor. Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, gizli tanığa yurt dışındayken telefonla ulaşıyor, piyasaya yayılan o tezgah dolu konuşmayı yapıyor. İki taraf da konuşmayı kayda alıyor, gizli tanık konuşmayı medyaya servis ederken, müdür yardımcısı konuşmayı savcılığa vermiyor. Müdür Yardımcısı Demircan, sorgusunda ‘üstlerimin bilgisi dahilinde görüştüm’ deyince, Organize Suçlar Şube Müdürü ve bağlı olduğu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı ile birlikte açığa alınıyor. Başka detaylar da var ama kısa özeti böyle.”

Bakan Ali Yerlikaya ile konuştuğunu söyleyen Tayyar, kısa zamanda soruşturmanın sonuçlanacağını ifade etti.

Editör: Bilal Kayaaltı