Dün akşam oynanan Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrasında çıkan olaylar, uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Dursun Özbek’in Ali Koç’u düelloya davet eden çıkışı, futbolun ne hale geldiğini gözler önüne serdi.  

Fenerbahçe, Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek son haftaya umutla girdi. Maç sonrası yaşanan gerginlik ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sözlerine, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert bir şekilde yanıt verdi.

, Samandıra’da yaptığı açıklamada,  "Bugün gerçek şampiyonun kim olduğunu herkese gösterdik. Takımımız kahramanca mücadele etti ve bu zorlu atmosferde hakeme rağmen son haftaya umutla girmemizi sağladı. Onlara minnettarız" dedi.

BU SİSTEM BÖYLE DEVAM ETMEZ

Koç, sistemle ilgili eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: "Biz herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ancak az kaldı, sistemi yıkmaya çok yakınız. Pek çok kulüp bu durumdan rahatsız. Bu sistem böyle devam edemez. Bugün Süper Kupa'da yabancı hakem istememizin, sezon boyunca yabancı hakem çağrılarımızın ne kadar haklı olduğunu bu maç açıkça gösterdi."

DÜZEN BOZUK

Ali Koç, ligin dengelerinin bozulduğunu belirterek, "Bir takımı şampiyon yapmak ve bazı takımları ligde tutmak için kurulan bu düzen, ligin tüm dengelerini altüst etti. En son böyle bir durumu Haluk Ulusoy döneminde görmüştüm" dedi.

Çelik: Tahta için 400 milyon TL harcadık, bir daha asla... Çelik: Tahta için 400 milyon TL harcadık, bir daha asla...

UCUZ KABADAYI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in çıkışını değerlendiren Koç,  "Dursun Özbek, beni düelloya mı çağırıyor? Biz iki senedir televizyon karşısında tartışmaya davet ediyoruz. Düello değil, tartışalım. İnsanlar iki başkanın da kimliğini, kişiliğini görsün. Bugün geç oldu, uykusu da kaçmasın. Hafta içi istediği televizyon kanalına, GS TV de dahil, çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. Biz tutarlı insanlarız. Bu çağrısının arkasında dursun! İstiyorsa yarın çıkalım. Sayın Başkan'ın cesaretlenmesine çok sevindim" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı