Osmangazi’nin tarih ve kültür mirasının yanı sıra doğal yaşam alanlarıyla sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de en kadim ilçelerinden olduğunu ifade eden Ali Yılmaz, YolcutvHaber’in  Dost Meclisi programına konuk oldu.  İlçenin turizm potansiyeline hatırlatan Yılmaz, bacasız sanayinin önemine dikkat çekti.

“MUTLU HİSSEDECEKLER”

Osmangazi’nin 56 ilden büyük nüfusu, tarihi ve kültürel mirasıyla Bursa’nın vizyonuna değer katan bir ilçe olduğunu söyleyen Ali Yılmaz, siyasi kariyeri boyunca ilçede gezip görmediği hiçbir yer kalmadığını kaydederek; “Osmangazi’miz kadim tarihi ve kültür mirasıyla önemli bir turizm misyonuna sahip bir ilçemiz.  Osmangazi’mizde özellikle gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımızın kendilerini daha fazla mutlu, huzurlu ve güvende hissetmeleri için yeni, özgün ve yaratıcı her türlü sosyal içerikli proje için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yaşamın her alanına temas eden projelerimizle Osmangazi’yi ayrıcalıklı bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu.

Bursa'da ulaşım 1 Mayıs'ta da ücretsiz Bursa'da ulaşım 1 Mayıs'ta da ücretsiz

“MEDENİYET MİRASI”

Osmangazi’nin, tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra modern dünyada kentlerin keşmekeşliği içinde yaşayan insanların biraz olsun rahatlayabileceği muhteşem bir doğaya da sahip olduğuna da işaret eden AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz;  “Osmangazi’mizin büyük bir turizm potansiyeli var. Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış, her adım atışta güzelliğiyle baş döndüren medeniyet mirası bir ilçemiz. Dolayısıyla Osmangazi’nin turizm açısından taşıdığı bu katma değer doğru bir projelendirme ile yönetildiğinde dünyanın gözde kentleriyle yarışabileceğini düşünüyoruz. Bursa demek Osmangazi demek. Osmangazi’de turizmin gelişimine yönelik atılacak her adım Bursa’nın marka değerini arttıracaktır.  Allah nasip eder de göreve gelirsek Osmangazi'nin turizmden aldığı payı artıracağız. Osmangazi, Türkiye'nin ve yabancı turistlerin akın ettiği bir kent olacak. Kültürel değerleri canlı tutacak, konserlerin yapıldığı, sergilerin açıldığı bir kültür başkenti yapacağız. Turistler ülkesine döndüğü zaman Osmangazi'yi, Bursa'yı anlatacak" dedi.

“DOĞALLIĞI KORUYACAĞIZ”

Osmangazi’nin marka bir kent olması için gecesini gündüzüne katacaklarının altını çizen Ali Yılmaz, “Osmangazi’yi yaşamın her alanına temas eden projelerimizle Osmangazi’yi ayrıcalıklı bir ilçe haline getireceğiz.” diyerek şunları söyledi: “Osmangazi’mizde özellikle gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımızın kendilerini daha fazla mutlu, huzurlu ve güvende hissetmeleri için yeni, özgün ve yaratıcı her türlü sosyal içerikli proje için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hayata geçireceğimiz projelerle ilçemizin tarihi, kültürel ve doğal mirasını ön plana çıkararak hem Bursa’da yaşayan vatandaşların hem de kente gelen turistlerin hayranlıkla gezip görebileceği adeta cennetten bir köşe haline getirmeyi hedefliyoruz”

Editör: Bilal Kayaaltı