Zam yağmuru karşısında eriyen asgari ücrete kallavi artış geleceği belirtiliyor. İşçilerin yüzünü güldürecek, ceplerini dolduracak olan rakamın önümüzdeki Ocak ayında gerçekleşeceği ve rakamın en az 17 bin LİRA olacağı kaydediliyor.

Geçtiğimiz Temmuz’da asgari ücrete yapılan zam hayat pahalılığı karşısında eridi, işçilerin alım gücü ciddi şekilde düştü. Hükümet önümüzdeki Ocak ayında asgari ücretli işçileri sevindirecek adımı atarak, en düşük rakamın 17.000 bin TL olacağı asgari ücret çalışmasını başlattı.

Bilindiği gibi yeni sene yaklaşırken milyonlarca asgari ücretlinin gündeminde maaşlara yapılacak zam var. Gözler Ocak ayına çevrildi. Asgari ücrete yapılacak zammın tahminleri gelmeye devam ederken kulislerde 17 bin TL iddiası konuşulmaya başlandı. Son olarak 2023 Temmuz ayında zamlanan asgari ücret için tahmini rakamlar merakla takip edilirken tüm gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İşte asgari ücret için yeni yılda beklenen zamla ilgili tahminler ve tüm detaylar…

ARA ZAMLA 11 BİNİ AŞMIŞTI

Belediyeye gitmeden maaş almış, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş! Belediyeye gitmeden maaş almış, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş!

2023 Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zamla birlikte yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlenmişti. 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olan yeni rakam milyonlarca asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiriyor. Şimdi ise gözler yeni yılda yapılacak zam oranına çevrildi. Ocak 2024’te yapılacak yeni zamla ilgili tahminler gelmeye devam ederken kulislerde konuşulan rakam ise 17 bin TL.

YENİ YILDA REKOR ZAM TAHMİNİ

Yeni yıl yaklaşırken milyonlarca asgari ücretlinin gündemi yeniden zam oldu. Asgari ücrete yapılacak yeni zam merakla bekleniyor. Ocak 2024’te asgari ücrete ne kadar zam gelecek. Yeni tutar ne kadar olacak merak edilirken gözler enflasyon verilerine çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam oranları tahmin edilmeye başlandı. 2024 yılı için asgari ücret ile ilgili tahminler netleşmeye başladı. Yeni yılda asgari ücrete rekor bir zam beklentisi var. Yılbaşında asgari ücrete yüzde 40’lık bir zam yapılacağı iddiaları kulislerdeki yerini aldı.

YENİ TUTARIN 17 BİNE DAYANMASI BEKLENİYOR

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları hem asgari ücretle çalışan işçiler hem de memur ve emeklilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. 2024 Ocak ayı yaklaşırken asgari ücrete yapılacak zam oranı için de tahminler gelmeye başladı. TÜİK’in şimdiye kadar açıklamış olduğu enflasyon oranlarına dayanarak yapılan tahminler kapsamında yeni yılda asgari ücrete yaklaşık yüzde 40’lık bir zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu orana göre yeni asgari ücretin 16 bin TL civarında olması beklenirken kulislerde bu rakamın 17 bin TL’ye dayanabileceği iddiaları da yer alıyor. Şimdi tüm gözler 2024 Ocak ayına çevrildi. Milyonlar gözünü asgari ücrete yapılacak yeni zam oranına çevirdi.

Editör: Bilal Kayaaltı