Polis, meslektaşlarını öldürdü! Polis, meslektaşlarını öldürdü!

Eylül 1’de başlayan sezonun ardından balıkçılar denizde en çok hamsi avlıyor.  Yasağın sona ermesiyle birlikte  en çok tezgahlara gelen balık hamsi oldu. Dar gelirlilerin favorisi olan hamsi fiyatı 50 liradan satılıyor. Çupra ve levrek ise 250-300 TL’lik etiketiyle sadece seyredilirken, geçtiğimiz yıl bol olan palamut tanesi 150 liradan satılırken,  diğer balıkların fiyatlarının yüksek olması girdi maliyetlerindeki anormal artıştan kaynaklanıyor.

 BALIK BU SEZON PAHALI

"Tezgahlara bolca miktarda hamsi geldiğini söyleyen balıkçı Muammer Arduç, "Hamsi şu anda çok fazla. Fiyatı da 40-50 lira civarında. 15-20 gün sonra balıklar çoğalır. Hamsi dışında diğer balıklar  pahalı. Vatandaşlar diğer balıkları sadece sormakla yetiniyor ama şu anda bol olarak sadece hamsi var. Levrek 250-300 liradan satılıyor. Barbun balığının kilosu 600 liradan başlıyor” dedi.

 Yüksek fiyatların tek sebebi girdi maliyetleri olduğunu söyleyen balıkçılar,  “geçtiğimiz yıl motorin 12 liraydı, şimdi 40’a dayandı” şeklinde konuştular.

SEYREDİYORUZ

Pazarda tezgahları gezen müşteriler de, fiyatların yüksek olmasından yakınıyorlar. Sadece hamsi alabildiklerini, diğer balıkları ise seyretmekle yetindiklerini söylüyorlar. 

Editör: Bilal Kayaaltı